Του Αγίου Αλεξάνδρου ήταν στις 30 Αυγούστου αλλά στον ΠΑΟΚ γιόρτασαν τη συγκεκριμένη γιορτή με καθυστέρηση ενός μήνα.

Καθώς στα δύο νικηφόρα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, που του δίνουν το προβάδισμα στη βαθμολογία, πήγαινε από Αλέξανδρο σε… Αλέξανδρο ή αν προτιμάτε από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη!

Ο πρώτος είχε «εκτελέσει» την ΑΕΚ με δύο εξαιρετικά γκολ την περασμένη Κυριακή, ενώ ο δεύτερος κατέβασε τα ρολά χθες και ήταν ουσιαστικά αυτός που κράτησε ανέπαφη την εστία του ΠΑΟΚ και έδωσε τους τρεις βαθμούς.

Στο φινάλε του αγώνα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του, ενώ ένα τρομερό στιγμιότυπο στα αποδυτήρια είναι όταν αγκαλιάστηκε για λίγα δευτερόλεπτα πολύ έντονα με τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, τον Γιώργο Σκιαθίτη, και ακούμπησαν τα κεφάλια τους πανηγυρίζοντας με τον δικό τους τρόπο. Ηταν η στιγμή τους εκείνη την ώρα, καθώς οι δυο τους γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τη δουλειά που κάνουν μαζί.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε περιθώριο για ήττα καθώς θα έμενε πίσω πέντε βαθμούς από τους Πειραιώτες και ο τερματοφύλακάς του (όσο και αν χαρακτηρίζονται δικαίως… χασογκόληδες οι παίκτες του Ολυμπιακού σε κάποιες φάσεις) φρόντισε να περάσει και μπροστά στη βαθμολογία με μεγάλο «διπλό» στο Φάληρο.

Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός είχε 15 από τις συνολικά 23 τελικές του προσπάθειες, ο Πασχαλάκης ήταν συγκλονιστικός και αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα που οι Θεσσαλονικείς έφυγαν νικητές.

Η πιο κομβική επέμβασή του είναι στο 90ό λεπτό, όταν ο Χασάν μόνος με την εστία νικήθηκε από τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια ο Γκερέρο αστόχησε από κοντά. Μια ακόμα επέμβαση που έπαιξε τον ρόλο της ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα στην κεφαλιά του Καμαρά, καθώς εάν άνοιγε το σκορ εκεί ο Ολυμπιακός οι φιλοξενούμενοι θα βρίσκονταν με το καλημέρα υπό πίεση.

Εβγαλε την ένταση

Ομως ο Πασχαλάκης είχε και συνέχεια, με μια ακόμα απόκρουση πέφτοντας στην αριστερή του γωνία στο 32′ σε γυριστό σουτ του Χασάν, τον οποίο εξουδετέρωσε και στο φινάλε του αγώνα. Μεγάλη απόκρουση έκανε και στην προσπάθεια του Φορτούνη (54′) αλλά το πιο βασικό είναι ότι είχε δημιουργήσει πλέον μια εξαιρετική ψυχολογία στους συμπαίκτες του, χαλώντας αντίστοιχα αυτή των αντιπάλων του που σε κάποιες φάσεις τα έχαναν και μόνοι τους!

Με το σφύριγμα της λήξης ο γιγαντόσωμος τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων ξέσπασε δικαιολογημένα σε πανηγυρισμούς αφού έβγαλε την ένταση του αγώνα, αλλά και μιας δύσκολης εβδομάδας με δύο ντέρμπι στα οποία κατάφερε να μη δεχθεί η ομάδα του γκολ.

«Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, δυστυχώς γι’ αυτούς, ευτυχώς για μας, έβαλαν μόνοι τους το γκολ. Είναι πολύ σημαντικό ότι πήραμε τα δύο ντέρμπι αλλά μόνα τους δεν δίνουν τον τίτλο, πρέπει να προσέξουμε και τα άλλα παιχνίδια. Πάντως δεν έχουμε ξεχάσει τι έγινε πέρυσι και το βασικότερο είναι ότι είμαστε πρώτοι έπειτα από πέντε αγωνιστικές αν και είχαμε ξεκινήσει με -2 βαθμούς το πρωτάθλημα» τόνισε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενώ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου πρόσθεσε:

«Θα σταθώ σε δύο παραμέτρους, η μία είναι το πνεύμα που είχαμε, το πώς παλέψαμε μέσα στο γήπεδο και πώς αντιδράσαμε, ενώ δεν παρατήσαμε σε κανένα σημείο το παιχνίδι. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεσαι και λίγη τύχη, εμείς την είχαμε. Το να κερδίζεις σε αυτό το γήπεδο αλλά και γενικότερα να κερδίζεις την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».