«Η μεγαλύτερη χαρά και ανακούφιση ήταν τα μάτια των γονιών του. Της κλαμένης μάνας μόλις της είπαμε ότι βρήκαμε τον γιο της… Είμαι ευγνώμων σε αυτά τα παιδιά που μέσα στη νύχτα, στην καταρρακτώδη βροχή, τα ποτάμια-χειμάρρους, έτρεξαν μαζί μας να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους ανθρώπους» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εθελοντής διασώστης Σπύρος Μητριτσάκης περιγράφοντας τον συγκινητικό εντοπισμό του 27χρονου Γιάννη, ενός από τους τέσσερις ανθρώπους που αγνοούνταν εξαιτίας της προχθεσινής σφοδρής κακοκαιρίας.

Τα ίχνη του είχαν χαθεί το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο Μαντούδι, ενώ η Εύβοια βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα. Ο 27χρονος είχε ξεκινήσει από την Αθήνα και κατευθυνόταν μαζί με τη σύντροφό του προς τη Στροφυλιά Ευβοίας, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι δύο τους κατάφεραν να βγουν από το όχημα, όμως ο νεαρός παρασύρθηκε από τα νερά. Λίγο αργότερα η φίλη του, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ειδοποιούσε τις Αρχές για την εξαφάνισή του. Οπως δήλωσε χθες ο ίδιος, η περιπέτειά του ήταν κινηματογραφική. Εμεινε στο νερό περίπου ένα τέταρτο. «Είπα πεθαίνω, πνίγομαι» σημείωσε. Τελικά κρατήθηκε από ένα ξύλο και βρέθηκε με αυτό στην άλλη όχθη του ποταμού. «Περπατούσα, περπατούσα και βρήκα κάπου εκεί ένα σπιτάκι, μπήκα μέσα, άλλαξα ρούχα» εξήγησε. Εκεί έφαγε και κάποια φρούτα που βρήκε.

Οι συνθήκες εντοπισμού του αγνοούμενου Γιάννη ήταν εξαιρετικά δύσκολες: Οι δρόμοι ήταν διαλυμένοι, τα ποτάμια υπερχειλισμένα. Και όμως, 36 ώρες μετά την εξαφάνισή του, οι ολοήμερες και ολονύχτιες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων της ΕΜΑΚ και των ανδρών της Πυροσβεστικής είχαν αίσια κατάληξη: Ο 27χρονος εντοπίστηκε σε μια νησίδα δέντρων ανάμεσα σε δύο χειμάρρους. «Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα, με άκουσε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Ηρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μία ώρα μετά. Δεν έχω πάθει τίποτα, ούτε μια γρατσουνιά» είπε ο 27χρονος προσθέτοντας ότι όλες αυτές τις ώρες αγωνιούσε για την τύχη της φίλης του.