Xαίρεται και καλά κάνει ο Παναθηναϊκός για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν πάει πίσω για χάρη του Σάσα Βεζένκοφ και – σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα αυτών των ημερών – η δουλειά πάει ίσα βάρκα ίσα γιαλό!

Επειτα από πέντε χρόνια ο 24χρονος Ιωάννης έβγαλε τα κόκκινα και φόρεσε τα πράσινα, ενώ την ίδια στιγμή ο κατά έναν χρόνο νεαρότερος Αλέξανδρος άφηνε πίσω του μια τριετία στη Βαρκελώνη και άνοιγε το δεύτερο κεφάλαιο της ελληνικής καριέρας του στον Πειραιά.

Ο Ιωάννης είναι ο Ιωάννης και ο Βεζένκοφ είναι ο Βεζένκοφ…

Ο Ιωάννης είναι ο γιος του παλαίμαχου σέντερ Αργύρη Παπαπέτρου και ο Αλέξανδρος ο γιος του παλαίμαχου φόργουορντ Σάσα Βεζένκοφ…

Ο Ιωάννης είναι ένας φόργουορντ που γουστάρει να παίζει στο «3» και ο Αλέξανδρος ένας φόργουορντ ο οποίος τη βρίσκει καλύτερα στο «4»!

Ο Ιωάννης αποθεώθηκε στο ΟΑΚΑ ως μια σπουδαία μεταγραφή, αλλά και ως λάφυρο στη βεντέτα των Αιωνίων…

Ο Αλέξανδρος που έδρεψε δάφνες στη Μόσχα (με σούμα 29 πόντους, 17 ριμπάουντ, 7 ασίστ συν το νικητήριο καλάθι στο θρίλερ με την Ούνιξ Καζάν) επιφυλάσσεται και ανυπομονεί να αποθεωθεί στο ΣΕΦ για να εκπληρώσει κιόλας ένα απωθημένο του: δεν είχε αποθεωθεί στις 2 Ιουνίου του 2015 όταν σκόραρε 28 πόντους, κατέβασε 6 ριμπάουντ και οδήγησε τον Αρη στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 84-74 στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ…

Δεν είχε αποθεωθεί ο δόλιος, διότι το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών!

Ο Βεζένκοφ δεν αποκτήθηκε ως αντι-Παπαπέτρου (αυτός είναι ο Τίμα), αλλά εξαιτίας του! Εάν ο Ιωάννης παρέμενε εν Πειραιεί, ο Ολυμπιακός θα αποκτούσε ξένο τεσσάρι, αλλά εν τέλει ο Μπλατ έδωσε το χρίσμα στον ξανθομάλλη φόργουορντ που αποτελεί ένα… σταυροδρόμι των λαών!

Γεννήθηκε στη Λευκωσία, αγωνίζεται στην Εθνική Βουλγαρίας και έχει ελληνική υπηκοότητα!