Το πιο σημαντικό στοιχείο για τον εφετινό ΠΑΟΚ, που μπορεί να είναι και πιο ουσιαστικό, ακόμα και από το ίδιο το μεγάλο «διπλό» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, είναι το πώς διαχειρίζεται πλέον τόσο μεγάλες νίκες.

Μετά το 2-0 με την ΑΕΚ, Λουτσέσκου και παίκτες έμειναν απόλυτα προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο, όπως και τώρα μετά τη νίκη στον Πειραιά, καθώς την Πέμπτη υπάρχει ένας ακόμα «τελικός» στη Λευκορωσία με την Μπάτε Μπορίσοφ όπου ο ΠΑΟΚ – τουλάχιστον – δεν πρέπει να χάσει.

Ακριβώς λοιπόν και τώρα μετά τη νίκη οι παίκτες πανηγύρισαν στα αποδυτήρια και την επόμενη μέρα στη… δουλειά σαν να μη συνέβη τίποτε. Δείγμα και αυτό του πόσο έχει αλλάξει η νοοτροπία στην ομάδα. Που σιγά σιγά επί προεδρίας Ιβάν Σαββίδη καταρρίπτει ένα ένα τα ταμπού που είχε ακόμα και τις χρονιές που είχε ομαδάρα, ή ακόμα και τις σεζόν που πήρε πρωτάθλημα.

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο πήρε δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο, ενώ παράλληλα έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες στη «στοιχειωμένη» παλαιότερα Αθήνα, μεταξύ των οποίων είναι και τρία ντέρμπι στην έδρα των αντιπάλων του χωρίς καν να δεχτεί γκολ (3-0 τον Παναθηναϊκό, 2-0 την ΑΕΚ και 1-0 τον Ολυμπιακό).

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον τον σκόπελο της 7ης αγωνιστικής στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον αιώνιο συμπολίτη του Αρη, τον οποίο αν περάσει νικηφόρα, μπορεί να φτάσει και το απίστευτο σερί των 15/15 νικών στον πρώτο γύρο!

Ομως αυτά είναι ακόμα μακρινά και τώρα προέχει η Μπάτε Μπορίσοφ.

Ο ήρωας του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, παραδέχτηκε μιλώντας στο Sport FM ότι η αντίδρασή του την επόμενη μέρα του αγώνα με την Μπενφίκα, όπου είχε κάνει ένα πολύ σοβαρό λάθος (που στοίχισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση) ήταν αυτή που τον βοήθησε να επιστρέψει δριμύτερος.

«Ο πιο αυστηρός κριτής μου»

«Η αντίδρασή μου ήταν από την επόμενη μέρα να δουλέψω στα λάθη μου, να βελτιωθώ με τη βοήθεια συμπαικτών και προπονητών, ώστε να εμφανιστώ πιο έτοιμος και συνειδητοποιημένος. Ετσι κι έγινε, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο βοήθησα να πάρουμε τους τρεις βαθμούς» είπε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ που συμπλήρωσε ότι: «Η γυναίκα μου είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου. Με το που πήγα σπίτι τότε μετά τη Μπενφίκα μου είπε: “Τι έκανες πάλι; Πάλι τα ίδια;”. Μου αρέσει αυτό, γιατί είναι άνθρωπος που λέει πάντα την αλήθεια. Είναι δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και με έχει βοηθήσει να φτάσω εδώ που είμαι τώρα».

Το ότι ακόμα δεν παίζει καλά ο ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν προβληματίζει τον έμπειρο κίπερ, αλλά όπως είπε:

 «Οταν η ομάδα παίρνει βαθμούς χωρίς να παίζει καλά, αυτό δείχνει μέταλλο νικητή. Παλαιότερα μπορεί να παίζαμε καλά και να μην παίρναμε αποτέλεσμα. Τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Φανταστείτε να παίζουμε καλύτερα πώς θα κερδίζουμε».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε την Κυριακή το βράδυ ότι αγαπάει τον Πασχαλάκη, με τον άσο του ΠΑΟΚ να ανταποδίδει:  «Είναι ένας προπονητής που αξίζει τον σεβασμό όλων, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων, τα αποδυτήρια και οι παίκτες παίζουμε γι’ αυτόν, όπως φαίνεται και από τους πανηγυρισμούς. Προσωπικά μου έχει δείξει απεριόριστη εμπιστοσύνη και θέλω να τον δικαιώνω καθημερινά μέσα από τις εμφανίσεις μου, όπως και τον προπονητή τερματοφυλάκων».

Οσο για το κεφάλαιο εθνική ομάδα και για πιθανή κλήση ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ παραδέχτηκε ότι «είναι πολύ τιμητικό να φοράς το εθνόσημο. Αν δεν είμαι εγώ, είναι κάποιοι επίσης πολύ καλοί τερματοφύλακες. Υπάρχει εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι. Εύχομαι να κερδίζει η Εθνική, να παίζει στα τελικά μεγάλων διοργανώσεων και θα ήταν πολύ όμορφο να βρίσκομαι κι εγώ σε αυτή».