Η νευρικότητα στις κινήσεις του Τάιγκερ Γουντς ήταν φανερή στην προσπάθειά του να ξεπεράσει κάποιες κρίσιμες τρύπες. Παρ΄όλα αυτά, τα χτυπήματα ήταν επιτυχημένα. Αυτό το συναίσθημα που νόμιζε πως το είχε ξεχάσει άρχισε να εμφανίζεται ξανά. Αλλα δύο καθοριστικά χτυπήματα και θα ήταν ακόμα πιο κοντά στη μεγάλη επιστροφή.

Πέντε χρόνια μετά την απαξίωση, ο θρύλος του γκολφ έδειξε πως δεν ξέχασε αυτό που ήταν και «φώναξε» σε όλους πως είναι πάλι έτοιμος για μία νέα αρχή. Το σημάδι της μοίρας τον έστειλε πάλι στη Τζόρτζια, εκεί που πριν από 21 χρόνια είχε συστηθεί στο κοινό νικώντας στο πρώτο τουρνουά. Εκεί επέλεξε να γίνει η μεγάλη επιστροφή. O 43χρονος γκόλφερ πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά το 2013. Το Tour Championship τού έδειξε πως ακόμα παραμένει «ζωντανός» και μέσα στο παιχνίδι.

Αύγουστος 2018: Ο Τάιγκερ Γουντς εκφράζει την επιθυμία του να συμπεριληφθεί στην αμερικάνικη ομάδα που θα αγωνιστεί στο Ryder Cup, κόντρα στην ομάδα της Ευρώπης, τουρνουά προγραμματισμένο για τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Παρίσι. «Εχω αρχίσει να δουλεύω από την αρχή της χρονιάς. Θέλω να είμαι ένας από τους 12 παίκτες της ομάδας. Εχω προπονηθεί αρκετά για αυτό και είμαι πολύ κοντά στον στόχο», είχε πει ο 43χρονος γκόλφερ.

Ο Αμερικανός πέτυχε τον στόχο του. Ηταν στο Παρίσι, στο τουρνουά που ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Μπορεί η ομάδα της Ευρώπης να πήρε το τρόπαιο, ωστόσο ο ίδιος κατάλαβε ότι επέστρεψε στην ελίτ και μπορεί πάλι να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

2012: Η έρευνα του «Forbes» τον κατατάσσει στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες, έχοντας αφήσει πίσω σπουδαίους αθλητές, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο ΛεΜπρον Τζέιμς, αλλά και αστέρια του ποδοσφαίρου όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι. Κέρδη 71.500.000 δολάρια! Ηταν λίγο πριν από την πτώση…

Παρά τις εκπληκτικές επιδόσεις του με το μπαστούνι, ο 43χρονος Αμερικανός άρχισε να απασχολεί τα ΜΜΕ με την προσωπική του ζωή.

Κάθοδος

Ουσιαστικά, τα πέτρινα χρόνια αρχίζουν από το 2009, όταν ένα τροχαίο που ο ίδιος προκάλεσε έγινε η αιτία να αποκαλυφθούν συζυγικές απιστίες που είχαν τελικά ως αποτέλεσμα το διαζύγιο με την Ελιν Νόρντεγκρεν, με την οποία ήταν παντρεμένος έξι χρόνια.

Ακολούθησαν τραυματισμοί, χειρουργικές επεμβάσεις που τον απομάκρυναν από την ελίτ των αθλητών του γκολφ. Ενα χτύπημα που ήταν δύσκολο να το διαχειριστεί. Για να ξεπεράσει όλα αυτά τα θέματα, βρέθηκε σιγά σιγά να είναι εξαρτημένος από αναλγητικά και αντικαταθλιπτικά χάπια.

Μάιος 2017: Η εικόνα του Τάιγκερ Γουντς τσαλακώνεται, καθώς οι Αμερικανοί διαβάζουν στα ΜΜΕ πως το ίνδαλμά τους συνελήφθη στη Φλόριδα να κοιμάται πάνω στο τιμόνι και με το αυτοκίνητο να ρολάρει… Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί δεν θύμιζε σε τίποτα τον μεγάλο αθλητή. Μάτια πρησμένα, βλέμμα απλανές. Το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε πως ήταν «καθαρός», ο ίδιος πάντως δήλωσε πως η αιτία για όλα αυτά ήταν τα χάπια που έπαιρνε χωρίς όμως να μπορεί να ελέγξει την ποσότητα. Υστερα από λίγες ώρες κράτησης αφέθηκε ελεύθερος. Το πιο δυνατό χτύπημα όμως ήρθε στη συνέχεια. Αυτό το περιστατικό ήταν εμπόδιο στην κοινή κηδεμονία των δύο παιδιών του. Ακολούθησε η κλινική αποτοξίνωσης, σε μια προσπάθεια να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του.

Σεπτέμβριος 2018: Ο Τάιγκερ Γουντς είναι ένα βήμα από τη μεγάλη επιστροφή, καθώς ετοιμάζεται για την τελευταία τρύπα, που θα του δώσει τον πρώτο τίτλο ύστερα από πέντε χρόνια. Εκείνη τη στιγμή, τον πλημμύρισαν τα συναισθήματα και ήταν σαν να περνούσε από μπροστά του όλη η προηγούμενη καριέρα του. «Δυσκολεύτηκα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Φοβόμουν πως μπορεί να χάσω. Ομως συγκεντρώθηκα και όταν έστειλα την μπάλα κοντά στην τρύπα άρχισα να πανηγυρίζω. Ηξερα ότι μπορούσα να το χειριστώ πλέον». Θα έλεγε κανείς πως δεν ήταν η 80ή νίκη, αλλά η πρώτη, μιας νέας καριέρας…