Ο Ζοζέ Μουρίνιο προσπαθεί να ξεφύγει από τη μιζέρια της Πρέμιερ Λιγκ μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ και το αποψινό ματς με τη Βαλένθια, στη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, είναι μία καλή ευκαιρία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προέρχεται από τρία ματς χωρίς νίκη. Προηγήθηκε η ισοπαλία στο Ολντ Τράφορντ με τη Γουλβς και ακολούθησαν οι ήττες από την Ντέρμπι (Λιγκ Καπ) και τη Γουέστ Χαμ στο πρωτάθλημα. Ο πορτογάλος τεχνικός αρνήθηκε ότι η δουλειά του στο Κάρινγκτον κινδυνεύει, ωστόσο υποστήριξε ότι κάποιοι παίκτες προσπαθούν στο γήπεδο περισσότερο από άλλους.

«Καθένας στην ομάδα έχει έναν ρόλο. Από τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και τον διατροφολόγο μέχρι τον φροντιστή. Νομίζω ότι κάποιοι προσπαθούν περισσότερο από άλλους. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να βελτιώσω την κατάσταση. Οταν νικάμε, η νίκη είναι για όλους, το ίδιο συμβαίνει και με την ήττα. Είναι επίσης ευθύνη όλων» είπε ο Μουρίνιο.

«Ολοι είναι υπεύθυνοι. Συζητήσαμε, ξέρουμε πως η κατάσταση δεν είναι καλή και θέλουμε να τη βελτιώσουμε. Ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει να κάνει περισσότερα για την ομάδα» πρόσθεσε ο Νεμάνια Μάτιτς.

Σε εγρήγορση

Την ίδια στιγμή, η Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στη Γερμανία για το ματς με τη Χόφενχαϊμ. Η ήττα της πρεμιέρας από τη Λυών στο Ετιχαντ υποχρεώνει τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τους παίκτες του να είναι σε εγρήγορση: «Ξέρουμε ότι ακολουθούν δύο σημαντικά ματς πριν από τη διακοπή. Με Χόφενχαϊμ και με Λίβερπουλ. Ο τρόπος και η διάθεση που αγωνίζεται η ομάδα με πείθουν ότι πρέπει να έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτή. Ξέρω ότι όλοι οι παίκτες θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους στο γήπεδο» είπε ο καταλανός τεχνικός.

Η Ρεάλ ταξίδεψε στη Μόσχα για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ χωρίς τους Γκάρεθ Μπέιλ και Σέρχιο Ράμος, ενώ η Γιουβέντους θα υποδεχτεί τη Γιουνγκ Μπόις, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εκτίνει την ποινή της μίας αγωνιστικής που του επέβαλε η UEFA για την αποβολή του στο ματς με τη Βαλένθια. Το πρόγραμμα: 5ος όμιλος: Μπάγερν – Αγιαξ, ΑΕΚ – Μπενφίκα, 6ος: Χόφενχαϊμ – Μάντσεστερ Σίτι, Λυών – Σαχτάρ, 7ος: Ρόμα – Βικτόρια Πλζεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης, 8ος: Γιουβέντους – Γιουνγκ Μπόις, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βαλένθια.