Μαίνεται ο εσωτερικός πόλεμος στην κυβέρνηση με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών, με τους δύο βασικούς μονομάχους, αυτή τη στιγμή, τον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο. Με τον Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, να μην παρεμβαίνει για την εκτόνωση της έντασης, η οποία κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους δύο υπουργούς.
Η κίνηση του υπουργού Εξωτερικών να ρίξει το γάντι στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, προκαλώντας τον εάν διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών να θέσει θέμα δυσπιστίας στην κυβέρνηση, έδειξε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Βέβαια, αν και ο Κοτζιάς είπε (ΕΡΤ1) ότι είναι καβγαδάκι εντός γάμου, η σημείωση πως την αρμοδιότητα για την εξωτερική πολιτική έχουν ο Πρωθυπουργός και ο ίδιος αποτελεί και ένα σήμα για τους συσχετισμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Και αυτό διότι η σχέση Τσίπρα και Κοτζιά παραμένει ισχυρή.
«Ακούω το σενάριο ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, πέφτουν μέσα στη Βουλή και με ψηφοφορία. Οποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε όλοι τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς» ήταν το σαφές μήνυμα του Κοτζιά, με τις απόψεις του οποίου συμφωνούν αρκετοί στην κυβέρνηση και στην ΚΟ. Εξάλλου, υπάρχει μεγάλη ενόχληση για τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ, καθώς οι κινήσεις του όχι μόνο ενοχλούν, αλλά ρίχνουν και βαριά τη σκιά τους πάνω από την κυβέρνηση. Απλά ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να πάει όσο πιο μακριά γίνεται με τον Καμμένο και ως εκ τούτου δεν υφίσταται στην παρούσα φάση, τουλάχιστον, θέμα αναζήτησης άλλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, καθώς οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ μεταθέτουν χρονικά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας στη γειτονική χώρα και επηρεάζουν και το πολιτικό παίγνιο στην Ελλάδα. Συνεπώς, η διαμάχη στον άξονα ΥΠΕΞ και «Πενταγώνου» θα συνεχιστεί και με πρωθυπουργική σφραγίδα.
Από την άλλη πλευρά, ο Καμμένος, ανακουφισμένος από τις εξελίξεις στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, εμφανίζεται αφ’ υψηλού και δηλώνει δικαιωμένος, ενώ δίνει «ανάσα ζωής» πέραν του Μαρτίου στον βίο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Εχουμε κάνει μια δήλωση με τον Πρωθυπουργό η οποία είναι σαφής: ότι θα ξανασυζητήσουμε τον Μάρτιο. Απ’ ό,τι φαίνεται τώρα, θα ξανασυζητήσουμε τον Μάιο ή τον Αύγουστο» είπε μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, από την οποία δεν έλειψαν οι καβγάδες μεταξύ Θανάση Παπαχριστόπουλου (στήριξε τη συμφωνία, αλλά ο Καμμένος μετά είπε ότι δεν υπάρχει θέμα διαγραφής του) και Κώστα Κατσίκη.
Η διαμάχη όμως με τον Κοτζιά κρατάει και φρόντισε και ο ίδιος να τη συντηρήσει, λέγοντας με ύφος απαξιωτικό: «Εγώ συζητώ μόνο με τον Πρωθυπουργό». Ο Καμμένος δέχθηκε και τα πυρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νίκου Φίλη που τον χαρακτήρισε ακραίο στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και είπε στο κανάλι της Βουλής ότι οι απόψεις του για το θέμα ταυτίζονται με τις απόψεις της αντιπολίτευσης. «Στο θέμα αυτό είναι ακραίος και ο κ. Καμμένος. Δεν δικαιώνεται κανείς και το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η σταθερότητα στην περιοχή» είπε και στήριξε τον Κοτζιά. Λίγο αργότερα ωστόσο ο Καμμένος ήταν πιο επιεικής με τον Φίλη, λέγοντας: «Τον κ. Φίλη τον αγαπώ πολύ, βρισκόμαστε στην Ικαρία και περνάμε πολύ ωραία…».
 
ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ. Εν μέσω της διαμάχης Κοτζιά και Καμμένου, σε ρόλο ισορροπιστή εμφανίστηκε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 είπε ότι με τους συμμάχους στην κυβέρνηση θέλει μια «καθαρή σχέση». «Οχι ήμασταν με τους ΑΝΕΛ όσο βγαίναμε από τα Μνημόνια και τώρα θέλουμε άλλους» σχολίασε και συμπλήρωσε πως «δεν αλλάζει κανείς έτσι τους συμμάχους του όποτε τον βολεύει». «Αν οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να αντέξουν τη συμφωνία, ας πάρουν τις δικές τους αποφάσεις» τόνισε με νόημα.