Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ (το καλοκαίρι του 2016, ως ελεύθερος από την Καϊσέρισπορ) έγινε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας.

Δεν είναι τυχαίο γιατί όπου έχει παίξει κερδίζει φανατικούς θαυμαστές. Είναι το στυλ παιχνιδιού του (παλαιάς κοπής δεκάρι) που για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, ενώ ξεχωρίζει και για το παρουσιαστικό του με την εντυπωσιακή αφάνα.

Οσοι τον ζουν στα αποδυτήρια κάνουν λόγο για ένα παιδί που χαίρεται το ποδόσφαιρο και τα δίνει όλα για την ομάδα και για τους συμπαίκτες του.

Του αρέσει να κάνει μια εντυπωσιακή ντρίμπλα, αλλά προτιμά μια ασίστ που θα κάνει ευτυχισμένο και τον συμπαίκτη του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν τον υπολόγιζε στο βασικό σχήμα όταν πρωτοανέλαβε τον ΠΑΟΚ, αλλά σιγά σιγά ο ολλανδός αριστερός μέσος κέρδισε τον ρουμάνο τεχνικό. Αυτό έγινε τόσο προς το φινάλε της περασμένης περιόδου όσο και στα τελευταία παιχνίδια της φετινής.

Στο Ηράκλειο, σε ένα κομβικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκούρασε τον Πέλκα ενόψει της ρεβάνς τότε με την Μπενφίκα και έδωσε φανέλα βασικού στον Μπίσεσβαρ και αυτός με την εμφάνισή του την πήρε…σπίτι του.

Ηταν αυτός που ισοφάρισε τον αγώνα, ενώ έφτιαξε και τα άλλα δύο γκολ στη νίκη (με ανατροπή) των κυπελλούχων Ελλάδας (3-1).

Κορυφαίος στα ντέρμπι

Από τότε παίζει βασικός και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του και στα δύο νικηφόρα ντέρμπι με ΑΕΚ στην Τούμπα και Ολυμπιακό στον Πειραιά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από αυτόν τον παίκτη την προσπάθεια ανανέωσης του συμβολαίου του πριν αυτό λήξει (το καλοκαίρι του 2019), αλλά από τον Ιανουάριο μπορεί να συμφωνήσει με άλλη ομάδα ως ελεύθερος χωρίς ο Δικέφαλος του Βορρά να πάρει κάποιο ποσό όταν γίνει η μεταγραφή.

Στο πρώτο ραντεβού οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν, ωστόσο λογικά δεν θα τα χαλάσουν καθώς το θέμα δεν είναι βασικά οικονομικό αλλά φιλοσοφίας και κάποιων εγγυήσεων που θέλει ο παίκτης σχετικά με τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πάντως, αυτή την περίοδο ιδιαίτερα, πίνει νερό στο όνομά του.

Ο Ντιέγκο (έχει πάρει το όνομα του Μαραντόνα, από τον πατέρα του, οδηγό λεωφορείου στο Αμστερνταμ, ο οποίος λατρεύει τον αργεντινό μάγο της μπάλας) και η οικογένειά του λατρεύουν τη Θεσσαλονίκη, ο παίκτης έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα, άρα λογικά οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί.

Οι απολαβές του για αυτή την τελευταία χρονιά φτάνουν τα 750.000 ευρώ και από αυτό το ποσό ξεκινούν οι νέες διαπραγματεύσεις, αλλά έτσι κι αλλιώς ο παίκτης είχε δείξει την προτίμησή του στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι που απέρριψε πρόταση από την Τουρκία (με την ομάδα του να απορρίπτει και άλλες από Ισραήλ και Δανία).

Καθοριστικό ρόλο σε αυτά έπαιξε ο Λουτσέσκου και η συζήτηση που είχε με τον παίκτη, στον οποίο είχε εκφράσει την επιθυμία να τον κρατήσει στο ρόστερ και να του δώσει και χρόνο συμμετοχής.

Σε απολογία ο Λουτσέσκου

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία για τις δηλώσεις του περί Γερμανίας του Χίτλερ κ.λπ. από τον αθλητικό εισαγγελέα για αύριο. Ομως, δεδομένου ότι θα βρίσκεται στη Λευκορωσία για τον αγώνα της ομάδας του με την Μπάτε Μπορίσοφ, θα απολογηθεί μέσω υπομνήματος και κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Εκτός αποστολής για τη Λευκορωσία έμεινε ο Ελ Καντουρί που δεν έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα τραυματισμού του από τον αγώνα με την ΑΕΚ.