Με περσινή συνταγή λίγο έλειψε να γυρίσει ένα απίστευτο παιχνίδι η ΑΕΚ, αλλά ο διαφαινόμενος MVP της βραδιάς έγινε ο μοιραίος.

Ο λόγος για τον Βίκτωρα Κλωναρίδη που με δύο εκπληκτικά γκολ μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2, αλλά την κρίσιμη στιγμή πήγε να τελειώσει μόνος του τη φάση για το 3-2, ενώ δίπλα είχε έτοιμο παίκτη (Γιακουμάκη) για να σκοράρει και δεν έδωσε την πάσα!

Πέρυσι Ουζουνίδης και Κλωναρίδης είχαν συνεργαστεί άψογα στον Παναθηναϊκό, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους Πράσινους και τώρα βρίσκονται μαζί στην πρωταθλήτρια Ελλάδας και λίγο έλειψε να είναι οι δύο βασικοί άξονες μιας εκπληκτικής ανατροπής, που όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Καθώς όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα και λίγο μετά την εκπληκτική χαμένη ευκαιρία του Κλωναρίδη για χατ τρικ και νικητήριο γκολ, ήρθε η ψυχρολουσία με το τρίτο γκολ της Μπενφίκα!

Η ΑΕΚ με νίκη θα ήταν ζωντανή ακόμα και για πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τώρα ο ρεαλιστικός στόχος δείχνει να είναι η διεκδίκηση της 3ης θέσης και η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Θύμισε την περσινή ΑΕΚ

Πάντως η ΑΕΚ θύμισε την περσινή ομάδα που γύριζε τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, τόσο στην Ευρώπη (σε ένα παιχνίδι με τη Ριέκα σε 2-2 από 0-2 και με εικόνα πολύ κοντινή με το χθεσινό ματς), όπως και το κομβικό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό σε νίκη 3-2 στο 90′ από 0-2.

Το χθεσινό παιχνίδι πάντως θα μπορούσε να είχε τίτλο «Με παίκτη παραπάνω», καθώς η Μπενφίκα έμοιαζε στο πρώτο ημίχρονο να παίζει με παίκτη παραπάνω (κυρίως χάρις στον εκπληκτικό Αλεξ Γκαλιάρδο), ενώ στο δεύτερο η ΑΕΚ ήταν με παίκτη παραπάνω και έκανε για 30 λεπτά μια εκπληκτική εμφάνιση και λίγο έλειψε να γυρίσει ένα φαινομενικά χαμένο ματς.

Αυτό πρέπει να κρατήσει ως οδηγό για το μέλλον, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται – σε τέτοια παιχνίδια – το εγκληματικό λάθος του Λιβάγια που έχει στερήσει από την ομάδα του μια τόσο σημαντική μονάδα.