Η Μπαρτσελόνα θέλει να αφήσει πίσω της τα άσχημα αποτελέσματα στο ισπανικό πρωτάθλημα και αναζητεί την εξιλέωση στο αποψινό ματς στο Λονδίνο με την Τότεναμ για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναφέρθηκε σε μια δύσκολη εβδομάδα που είχαν οι Μπλαουγκράνα, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με νίκη στο αποψινό ματς θα βελτιωθεί το κλίμα. «Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε και να επιστρέψουμε στα καλά αποτελέσματα» είπε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο οποίος δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι ο Λουίς Σουάρες δεν σκοράρει: «Είναι πάντα απαραίτητος για την ομάδα και φυσικά μεγάλος κίνδυνος για τον αντίπαλο» σχολίασε.

Στο μεταξύ, τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις ψυχρές σχέσεις του Τζέραρντ Πικέ με τον Λιονέλ Μέσι. Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα καταλογίζει στον Μέσι ότι παρότι είναι αρχηγός δεν «βγαίνει μπροστά» στις δύσκολες στιγμές, ενώ ο αργεντινός άσος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν είναι σωστή η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στην Μπαρτσελόνα όλα είναι καλύτερα στο οικονομικό κομμάτι, καθώς ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το οικονομικό έτος 2017-2018 ξεπερνούν το ένα δισ. δολάρια.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει αρκετά προβλήματα καθώς η Τότεναμ θα αγωνιστεί χωρίς τους Ερικσεν, Ντεμπελέ, Οριέ, Βερτόνχεν και Ντέλε Αλι. Αντίθετα επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ο Ούγκο Γιορίς.

Μονομαχία στο Σαν Πάολο

Σπουδαίο ματς και στο Σαν Πάολο, όπου η Νάπολι θα υποδεχτεί τη Λίβερπουλ. «Είναι ένα σημαντικό ματς, αλλά όχι καθοριστικό. Σίγουρα θέλουμε τη νίκη, κάτι που δεν πετύχαμε στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα διαστήματα που μας πιέζει ο αντίπαλος» είπε ο Κάρλο Αντσελότι. Στη διάρκεια της προετοιμασίας η Λίβερπουλ νίκησε 5-0 τη Νάπολι σε φιλικό στο Δουβλίνο, ωστόσο ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θέλησε να το συζητήσει: «Ηταν ένα φιλικό παιχνίδι και τίποτα περισσότερο» απάντησε προσθέτοντας ότι η Νάπολι είναι μια εξαιρετική ομάδα, με πολύ καλό προπονητή και ενθουσιώδες κοινό.

Το αποψινό πρόγραμμα: 1ος όμιλος: Ντόρτμουντ – Μονακό, Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπριζ, 2ος: Αϊντχόφεν – Ιντερ, Τότεναμ – Μπαρτσελόνα, 3ος: Παρί Σεν Ζερμέν – ΕΡυθρός Αστέρας, Νάπολι – Λίβερπουλ, 4ος: Λοκομοτίβ Μόσχας – Σάλκε, Πόρτο – Γαλατάσαραϊ.