Ως γνωστόν, γίνονται πολλά πάρτι σε διάφορους τομείς του κράτους, στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επεκτείνεται, φροντίζοντας τους εκλεκτούς του με τον κραταιό και αθάνατο πελατειακό τρόπο με τον οποίο ενισχύει τις πελατειακές δομές που ελπίζει να του φέρουν εκλογικά ποσοστά. Ανάμεσα στους τομείς αυτούς είναι και ο τομέας της υγείας. Κατά καιρούς, η αντιπολίτευση γκρινιάζει για τα αδιανόητα ρουσφέτια στον χώρο της υγείας. Πρόσφατα, ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, αρμόδιος για θέματα υγείας του ΚΙΝΑΛ, επισήμαινε την ευρηματικότητα με την οποία η κυβέρνηση που περιφρονεί την αξιολόγηση αριστεύει στο ρουσφέτι, αναφερόμενος στα κόλπα με τα οποία προσλαμβάνονται επικουρικοί στα δημόσια νοσοκομεία – μεταξύ των οποίων είναι και πρακτικές νομιμοποίησης της πλαστογραφίας! Ο βουλευτής κατήγγελλε τις πρακτικές Πολάκη, το αφτί του οποίου όμως δεν φαίνεται να ιδρώνει.

Οι επινοήσεις του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος. Ιδού μια νέα τεχνική, εφαρμοσμένη σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οπως γράφει η «Ελευθερία», στη μονάδα τεχνητού νεφρού «διορίστηκε συντονίστρια διευθύντρια που υπηρετεί στην… Κυπαρισσία και το ερώτημα είναι πώς θα συντονίζει την κλινική της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς είναι υποχρεωμένη τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα να βρίσκεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Τρίπολης». Οι περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου, συνολικά 33, έχουν προϊστάμενο απλό διευθυντή, συντονιστής διευθυντής είναι σε πέντε. Η διάδοχος του παλαιού διευθυντή έχει κι αυτή, λόγω προϋπηρεσίας, βαθμό διευθύντριας. Επιπλέον, συνάδελφοί της και ασθενείς τη θεωρούν ταμένη στο λειτούργημά της, που το ασκεί εις βάρος και των δικών της συμφερόντων και του ελεύθερου χρόνου της.

Αλλά, τότε, γιατί το σύστημα Πολάκη παρανομεί προωθώντας μια part time συντονίστρια διευθύντρια από άλλο νοσοκομείο εις βάρος μιας αφοσιωμένης στην υπηρεσία της; Για ποιο λόγο βάζουν κομισάριο εκ μετεγγραφής να ελέγχει τακτική γιατρό; Πόθεν προκύπτει η ανάγκη ενός δοτού διευθυντή (για δεύτερη φορά, όπως μαθαίνω ρωτώντας και διασταυρώνοντας πληροφορίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας); Από πού κι ώς πού υποχωρεί η ιεραρχία χάριν μιας ιδιότυπης τηλεϊατρικής περίπτωσης, που προφανώς συγκερνούν διάφορες προσωπικές και κομματικές ιδιοτέλειες;

Η απάντηση είναι εύκολη: επειδή η αφοσιωμένη γιατρός του νοσοκομείου είναι γνωστό ότι δεν ανήκει στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, δεν παίζει εξουσιαστικά παιχνίδια και δεν προασπίζει τίποτα παραπάνω από τη δουλειά της, τη δημόσια υγεία, και τον αυτοσεβασμό της. Κάτι που αντιβαίνει στον πελατειακό χαρακτήρα του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.