Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Βέργος, Τζανδάρης. Ολους τους είδαμε να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο, σ’ αυτό το καταπληκτικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Αλλοι ως βασικοί, άλλοι ως παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, με λιγότερο σημαντικό ρόλο. Ο Δώνης, όμως, όχι μόνο έχει καταφέρει να κρατήσει άπαντες ευχαριστημένους, αλλά να πάρει απ’ όλους πράγματα. Να δίνουν όλοι, όσο κι αν αγωνίζονται, τον καλύτερο εαυτό τους.

Υπάρχει «ζωή» πίσω απ’ αυτούς; Μπορεί ο Παναθηναϊκός να λειτουργήσει το ίδιο σωστά και αποτελεσματικά αν του λείψει ο βασικός κορμός των πιτσιρικάδων του; Μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τον Χατζηγιοβάννη ή τον Μπουζούκη; Υπάρχουν άλλοι… Χατζηγιοβάννηδες;

Η απάντηση δόθηκε στο Αγρίνιο. Δεν είναι μόνο εκείνοι που έχουμε δει έως τώρα. Η… φαρέτρα του Γιώργου Δώνη έχει ακόμα αρκετά «όπλα». Πιτσιρικάδες που συστήθηκαν στο Αγρίνιο και περιμένουμε σιγά σιγά να τους βλέπουμε όλο και περισσότερο. Με τον Κώστα Αποστολάκη να αποτελεί το θέμα συζήτησης, κυρίως λόγω της ασίστ στον Μακέντα στο γκολ.

Ενα παιδί που έπαιζε στη Νίκη Αλίμου και στον Παναθηναϊκό το πήρε ο Ταράσης το 2014. Εγινε πέρυσι βασικός στην ομάδα Νέων, ο Ουζουνίδης τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα, αλλά την παρθενική του συμμετοχή την έκανε την Τρίτη στο Αγρίνιο. Παίζοντας όχι στη φυσική του θέση (σαν 8άρι και 6άρι αγωνιζόταν στους Νέους), αλλά ως δεξί μπακ-χαφ. Θέση στην οποία διακρίθηκε ο πατέρας του Στράτος, ο οποίος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την ομάδα κόντρα στην οποία ο Κώστας έκανε το ντεμπούτο του. Τον Παναιτωλικό.

Σε άλλη θέση από εκείνη που αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού έπαιξε και ο Βαγγέλης Θεοχάρης. Ενα παιδί που έκλεισε τα 20 χρόνια τον περασμένο Ιούλιο και βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από τα 12. Ο Θεοχάρης αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος, με τον Δώνη να τον… τραβάει λίγο πιο πίσω και να τον «δουλεύει» ως κεντρικό αμυντικό στο 3-4-3 καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Εκεί τον χρησιμοποίησε και στο Αγρίνιο, με τον πιτσιρικά να περνάει με επιτυχία το τεστ.

Το ίδιο τεστ που πέρασε και ο Επαμεινώνδας Παντελάκης, που αποτελεί διαφορετική περίπτωση από τους υπόλοιπους. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός έχει εμπειρίες και παραστάσεις από μεγάλες κατηγορίες, έχει αγωνιστεί σε Εργοτέλη, Ολυμπιακό, Φωστήρα και Κισσαμικό (δανεικός στις δύο τελευταίες) και αποτελεί μια επιλογή των Δώνη και Νταμπίζα που τον διάλεξαν ανάμεσα σε πολλούς άλλους πιτσιρικάδες για να τον φέρουν στο Κορωπί. Εξαιρετική η παρουσία στο Αγρίνιο από ένα παιδί που περιμένουμε να το δούμε περισσότερες φορές και στο πρωτάθλημα.

Στο Αγρίνιο είδαμε και τον – περισσότερο γνωστό απ’ τους υπόλοιπους – Κωνσταντίνο Κότσαρη. Εναν τερματοφύλακα που βρίσκεται χρόνια στον σύλλογο, που πήγε δανεικός στην κυπριακή Ομόνοια τη σεζόν 2016-17, αλλά μετράει μόλις δύο συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Η δεύτερη ήταν η προχθεσινή. Η πρώτη πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, τον Ιανουάριο του 2015, επίσης σε ματς Κυπέλλου. Σε ένα 2-2 με τα Χανιά. Στο Αγρίνιο έδειξε πως έχει κάνει πολλά βήματα προόδου, πως έχει δουλευτεί αρκετά και πως μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση πίσω από τον Διούδη.

Προλαβαίνει Αστέρα ο Πούγγουρας

Θα προλάβει, όπως όλα δείχνουν, την αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη ο Πούγγουρας καθώς αναμένεται να μείνει εκτός για μία-δύο ημέρες.

Ο έλληνας σέντερ μπακ δέχθηκε ένα χτύπημα στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και το υπερηχογράφημα έδειξε οίδημα στον τετρακέφαλο. Αναμένεται να μείνει εκτός κανονικού προγράμματος για 1-2 ημέρες και άρα όλα δείχνουν πως θα είναι κανονικά στη διάθεση του Δώνη για τον αγώνα με τον Αστέρα το βράδυ του Σαββάτου στην Τρίπολη.