Είχαν περάσει δέκα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τον Αγιαξ όταν εμφανίστηκε ο σκυθρωπός Χάμες Ροντρίγκες να φεύγει σχεδόν τρέχοντας από την Αρένα.

Ακολούθησαν ένα ένα τα μεγάλα αστέρια των Βαυαρών με σκυμμένο το κεφάλι. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που στάθηκαν ενώπιον των δημοσιογράφων για να μιλήσουν για το παιχνίδι με τον Αίαντα. Ηταν προφανές ότι παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) η χαμένη ήταν η Μπάγερν και ο νικητής ο Αγιαξ. Ο νεανικός Αίαντας που αρχίζει να θυμίζει την ομάδα του Λουίς φαν Γκάαλ της δεκαετίας του 1990. Χωρίς σουπερστάρ, γρήγορος, τολμηρός και δημιουργικός.

Η Μπάγερν συμπλήρωσε ήδη τρεις αγώνες χωρίς νίκη και μάλιστα εν μέσω του Οκτόμπερφεστ, μια περίοδο που οι Βαυαροί εκτός από την μπίρα γιορτάζουν συνήθως και τα νικηφόρα σερί της ομάδας τους.

Ο Αριεν Ρόμπεν αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Αγιαξ για την πολύ καλή εμφάνισή του, παρατήρησε πως αυτός και οι συμπαίκτες του έφταναν πάντοτε καθυστερημένα στην μπάλα, ενώ άφησε να διαφανεί πως υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα λειτουργίας και επιβάλλεται να γίνει μια ενδοσκόπηση.

Ο Τζόσουα Κίμιχ στάθηκε στα πολλά λάθη που έκαναν αυτός και οι συμπαίκτες του αλλά και στο έλλειμμα δημιουργικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι φάσεις που δημιούργησε η Μπάγερν έγιναν από τύχη. Σκληρή στην κριτική της ήταν και η εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», η οποία σημείωσε πως οι αμυντικοί παίκτες της Μπάγερν ήταν ανύπαρκτοι.

«Ρωτήστε τον Χένες»

Ο ίδιος λέει πως τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που είχε φανταστεί. «Τώρα πρέπει να δείξουμε γρήγορα το πρόσωπο που είχαμε στα επτά πρώτα παιχνίδια», σχολίασε, ξεχνώντας προφανώς πως και σ’ αυτούς τους αγώνες πολλές νίκες ήρθαν με τα βοήθεια της τύχης.

Στις εξέδρες της Αρένας της Μπάγερν βρέθηκε και ένας παλιός γνώριμος και των δύο ομάδων, ο Λουίς φαν Γκάαλ.

Κατά την αποχώρησή του οι δημοσιογράφοι ζήτησαν την άποψή του για το παιχνίδι: «Εγώ έχω αποσυρθεί. Να ρωτήσετε τον Ούλι Χένες», τους απάντησε. Ο Χένες απέλυσε τον Φαν Γκάαλ πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, το 2011 κι ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε κατακτήσει το νταμπλ ενώ έπαιξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.