Φρεσκάδα πνευματική (και σωματική) ψάχνει από τους παίκτες του ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον αποψινό (22.00, Cosmotesport 3) «τελικό» στη Λευκορωσία με αντίπαλο την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι παρά το σερί θετικών αποτελεσμάτων που έχουν φέρει την ομάδα του σε θέση ισχύος (και κορυφής) στο πρωτάθλημα δεν αποδίδει το ποδόσφαιρο που μπορεί με βάση την ποιότητα των παικτών του και είναι λογικό να προσπαθεί να βρει λύση.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας ξέρουν ότι δεν πρέπει (τουλάχιστον) να χάσουν απόψε, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η ΜΠΑΤΕ θα αποσπαστεί με έξι βαθμούς στο κυνήγι της 2ης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση των ομίλων. Σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο (χθες στο γειτονικό Μινσκ όπου προπονήθηκε η ομάδα έριχνε μέχρι χαλάζι!) ο έμπειρος τεχνικός θέλει να έχει τους πιο έτοιμους παίκτες από όλες τις απόψεις.

«Το πιο σημαντικό είναι να έχει φρέσκους παίκτες η ομάδα και αυτοί θα παίξουν. Η κούραση είναι περισσότερο πνευματική, ψυχολογική θα έλεγα, γιατί η πίεση σε αυτά τα παιχνίδια ήταν πολύ μεγάλη. Επρεπε να κερδίσουμε τα παιχνίδια, γιατί παίζαμε με τους βασικούς συναγωνιστές μας για τον τίτλο.

Ενδιάμεσα είχαμε τους αγώνες με την Τσέλσι και με τον Αρη, όπου ήταν μικρότερη η ζημιά αν δεν νικούσες, όμως παίζαμε με τον μεγάλο μας αντίπαλο στην ίδια πόλη και εκεί μετράει και το γόητρο.

Ομως παίζοντας κάθε τρεις μέρες δύσκολα παιχνίδια, έπρεπε να έρθουμε και να αγωνιστούμε εδώ με τους παίκτες που θα είχαν τις πιο γρήγορες αντιδράσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο λόγος για να κάνεις ροτέισον και να γίνονται συγκεκριμένες αλλαγές σε κάθε παιχνίδι» εξήγησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που έπλεξε το εγκώμιο του αποψινού αντιπάλου του.

«Αυτοπεποίθηση»

Θύμισε όμως για τα τελευταία αποτελέσματα του ΠΑΟΚ: «Μας έχουν δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν είναι μόνο η νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά το να κερδίζεις σε τέτοια ντέρμπι είναι κάτι που σου τονώνει το ηθικό και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να έχεις μια δυνατή νοοτροπία. Είμαστε καλά και έχουμε πάρει και μεγάλη δύναμη ψυχολογική και από τις εμφανίσεις μας στα παιχνίδια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως αυτό που κάνει τη διαφορά και δίνει τα αποτελέσματα είναι η αυτοθυσία. Ολοι ξέρετε πολύ καλά ότι θέλουμε να προκριθούμε και αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να κερδίσουμε» κατέληξε για το αποψινό παιχνίδι ο ρουμάνος τεχνικός, ο οποίος στήριξε τόσο τον Ουάρντα («Πέρασε η τιμωρία του, επέστρεψε και όταν είναι έτοιμος θα παίξει»), όσο και τον Βέρνμπλουμ («Κάθε φορά μας βοηθάει και περισσότερο. Θέλει υπομονή»).

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις «πτήσεις» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα έχει και απόψε δύσκολο έργο, αλλά ο ίδιος επισήμανε: «Δεν μας αγχώνει το γεγονός ότι έχει χαρακτήρα τελικού το παιχνίδι. Εμεις θα το δούμε με οδηγό μας τα παιχνίδια που δώσαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα με μεγάλη σοβαρότητα».