Ηταν το γκολ νούμερο 600 της Μπαρτσελόνα στην ιστορία της στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ. Και είχε την ομορφιά αρχαιοελληνικού αγάλματος, όπως άρμοζε στην περίσταση.

Ο Κουτίνιο πρόλαβε την μπάλα στο χείλος του άουτ από την πλευρά της εστίας της Τότεναμ, τη γύρισε σαν ζογκλέρ προς το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κι εκεί τη σμίλεψε το ταλέντο του Ράκιτιτς.

Ο Κροάτης μετατράπηκε για μερικά δευτερόλεπτα σε Air Ιβάν στέλνοντας την μπάλα με ιπτάμενο βολέ πρώτα στο δεξί δοκάρι του Γιορίς και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Κάθε φορά που παίζει η Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ μοιάζει να παίζει σαν στο σπίτι της. Οχι άδικα. Στο ιστορικό στάδιο έχει κατακτήσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ, το 1992 και το 2011, ενώ δεν έχει ηττηθεί ποτέ. Οπως συνέβη χθες με αντίπαλο αυτή τη φορά την Τότεναμ την οποία κατέβαλε με σκορ 4-2.

Πρώτο γκολ στο 92ο δευτερόλεπτο από τον Κουτίνιο για να ακολουθήσει η μαγεία του Ράκιτιτς στο 28′. Το τρίτο γκολ από τον Μέσι έμοιαζε με θεατρική παράσταση με συμπρωταγωνιστές τους Κουτίνιο, Σουάρες. Προηγουμένως ο Μέσι είχε δύο σουτ που κατέληξαν στο δεξί δοκάρι του Γιορίς με διαφορά 92 δευτερολέπτων. Ο Αργεντινός πέτυχε και το τέταρτο γκολ της Μπάρτσα. Ο Λαμέλα χρίστηκε σκόρερ του δεύτερου γκολ των Σπιρουνιών.

Πάρτι της Παρί

Σε πάρτι μετέτρεψε η Παρί Σεν Ζερμέν την αναμέτρησή της με τον Ερυθρό Αστέρα με DJ το μεγάλο της αστέρι, τον Νεϊμάρ.

Ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο έδωσε τον ρυθμό  πετυχαίνοντας τα τρία από τα έξι γκολ στη νίκη της ομάδας του με 6-1 και έπιασε τον Κακά στην πρώτη θέση του πίνακα με τους βραζιλιάνους σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας τα 30 γκολ.

Δύο από τα γκολ τα πέτυχε με εκτελέσεις φάουλ. Τελευταίος παίκτης που είχε πετύχει κάτι παρόμοιο ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο στις 15 Σεπτεμβρίου 2009 στη νίκη της Ρεάλ επί της Ζυρίχης με 5-2.

Στην ιστορία του αγώνα θέση στον πίνακα των σκόρερ πήραν επίσης οι Εμπαπέ, Καβάνι και Ντι Μαρία από την πλευρά της Παρί και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Μάρκο Μάριν που πέτυχε το γκολ της παρηγοριάς για τη σερβική ομάδα. Μετά το παιχνίδι σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Παρί και του Αστέρα.