Κρίση έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τη συνέντευξη που έδωσε χθες ο διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Ανδρέας Ηλιόπουλος. Στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Ηλιόπουλος υποστηρίζει, μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πως έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να επέμβουν οι εισαγγελείς καθώς υπάρχουν ενδείξεις για φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε δήλωσή του για την τοποθέτηση Ηλιόπουλου, ανέφερε ότι από το πρωί της Τρίτης 2 Οκτωβρίου είχε καλέσει τον διευθυντή της ΥΠΥΤ προκειμένου να του ανακοινώσει πως λόγω πολλαπλών αδυναμιών ανταπόκρισης στα καθήκοντά του η συνεργασία τους δεν θα συνεχιστεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Βίτσας, «του ζήτησα να μου απαντήσει το πρωί της Παρασκευής (σ.σ.: αύριο) εάν θα παραιτηθεί ή θα πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία για την παύση του. Μου είπε ότι θα έχω την τελική του απάντηση για τον τρόπο αποχώρησής του την Παρασκευή το πρωί. Την επιλογή αυτή τού την έδωσα σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα». Σημειώνεται πάντως ότι στη συγκεκριμένη θέση, την οποία ανέλαβε με απόφαση του τότε υπουργού Γιάννη Μουζάλα, ο αντιστράτηγος ε.α. δεν έχει «κλείσει» ούτε χρόνο.

Σε απάντηση των δηλώσεων Βίτσα, ο Ανδρέας Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προκαλεί τον υπουργό να αναφέρει ποιες ακριβώς είναι οι αδυναμίες ανταπόκρισης στα καθήκοντά του «και φυσικά να τολμήσει να προσδιορίσει τα “αναληθή” που ανέφερα στη συνέντευξή μου. Τα υπόλοιπα στον εισαγγελέα».