Τρισάγιο στη μνήμη των 99 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τέλεσε χθες, δυόμισι μήνες μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στην Αργυρά Ακτή, την παραλία όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή 26 άνθρωποι, το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, και μετά την ολοκλήρωση του τρισάγιου πέταξε στη θάλασσα ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα πλάι σε στεφάνια συγγενών και φίλων των θυμάτων.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο τέως δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανακοίνωσε την απόφασή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο Μαραθώνα.

«Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Εγώ θα εκτελέσω την αποστολή μου και χρειάζομαι επειγόντως διακοπές μετά» είπε ο Ψινάκης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα έθετε υποψηφιότητα εάν δεν είχε συμβεί η τραγωδία στο Μάτι, απάντησε: «Δεν ξέρω. Με το εάν δεν γράφεται Ιστορία. Εγώ θα πάω να ξεκουραστώ τέσσερα χρόνια και αν ζούμε, βλέπουμε».