Φεστιβάλ υπάρχουν πολλά. Μουσικής, χορού, θεάτρου, εικαστικών τεχνών, ακόμα και γαστρονομίας. Στην Ανδρο όμως φέτος επιχειρούν για πρώτη φορά κάτι ξεχωριστό: ένα φεστιβάλ πεζοπορίας! Το διοργανώνει (υπό τη σκέπη του μη κερδοσκοπικού φορέα Ερευνητικό Κέντρο Aνδρου) η εθελοντική ομάδα Andros Routes, η οποία εδώ και χρόνια φροντίζει για την ανάδειξη του νησιού σε περιπατητικό προορισμό.

Με δική τους δράση άλλωστε αναβίωσε το τοπικό δίκτυο μονοπατιών και σηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, φτάνοντας σήμερα τα 170 χιλιόμετρα υπέροχων διαδρομών που αναδεικνύουν τον πλούτο της Aνδρου, τη μοναδική φύση και το αρχέγονο ανθρωπογενές τοπίο της. Τμήμα του δικτύου αυτού μάλιστα – η συνεχόμενη διαδρομή Andros Route μήκους 100 χιλιομέτρων που διασχίζει το νησί από Βορρά σε Νότο – έλαβε την έγκριτη ευρωπαϊκή πιστοποίηση Leading Quality Trails-Best of Europe από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας.

Οσοι λοιπόν συμμετάσχετε στο φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να τα περπατήσετε όλα! Αρκεί να βρείτε τον κατάλληλο χρόνο. Το Andros on Foot Festival αρχίζει αύριο 6 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 του μήνα.

Εκτός από την πεζοπορία στα ωραιότερα μέρη του νησιού, σημαντικά μνημεία και χωριά, θα απολαύσετε πανηγύρια, τοπικές μουσικές, παιχνίδια (όπως… αρχαίο μπόουλινγκ), παραδοσιακές τέχνες, αλλά και τοπικές συνταγές απ’ τα χέρια των ανθρώπων κάθε περιοχής. Οι τολμηροί θα έχουν τον χρόνο για να βουτήξουν σε παραλίες, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει και ξεναγήσεις στα μουσεία για ένα σύντομο ταξίδι στον χρόνο.

Εγγραφή στο Φεστιβάλ, δήλωση συμμετοχής για δέσμευση θέσεων στις πεζοπορίες (δωρεάν) και στις μετακινήσεις, αλλά και κράτηση στις εκδηλώσεις των Συλλόγων, θα κάνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.androsonfootfestival.gr. Εκεί θα βρείτε και το πλήρες πρόγραμμα.