Εν αναμονή. Εν αναμονή των δυο χθεσινών ματς Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για το Γιουρόπα, αφού το κείμενο πρέπει να παραδοθεί νωρίς. Εν αναμονή του ντέρμπι της Κυριακής ΑΕΚ – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, αλλά ακόμα είναι νωρίς. Εν αναμονή του Αστέρας – Παναθηναϊκός αύριο στην Τρίπολη. Εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι. Στους τρεις βαθμούς (λόγω προγράμματος) οι γηπεδούχοι, στους εννιά (λόγω -6) οι φιλοξενούμενοι. Ο Αστέρας στα δύσκολα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη δεν πήρε τίποτα. Δύο φορές έχασε με πέναλτι που ακόμα συζητούνται και μία στα χασομέρια. Μία καλή νίκη, την έχει ανάγκη. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο είναι αφρενάριστος και το γήπεδο θα είναι καταπράσινο και στις εξέδρες. Μάχη δύο ελλήνων προπονητών. Εξαιρετική η δουλειά του Παντελίδη. Εχει φτιάξει μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Με ποδοσφαιρικές αρχές, που ξέρει πώς θα αμυνθεί και πώς θα επιτεθεί.

Δουλειά

Ο Δώνης, ωστόσο, είναι αυτός που έχει κλέψει την παράσταση. Η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του, αναπάντεχη. Δεν είναι θέμα ενθουσιασμού και άγνοιας κινδύνου των πιτσιρικάδων. Με μέτρια τα υπόλοιπα υλικά (πλην του Κουρμπέλη), ο Παναθηναϊκός είναι μία άρτια οργανωμένη ομάδα σε ό,τι έχει να κάνει με την τακτική. Πώς θα κατεβάσει την μπάλα, πώς θα κινηθούν οι ποδοσφαιριστές χωρίς αυτήν. Μην τρελαθούμε. Δεν υπάρχουν στον Παναθηναϊκό κάποια σούπερ ταλέντα. Οι μικροί έχουν καλά στοιχεία, ταχύτητα, μαχητικότητα, διάθεση, αλλά μέχρι εκεί. Το κυρίαρχο στοιχείο είναι η δουλειά που γίνεται. Ενας Γιώργος Δώνης διαφορετικός σχετικά με την παρουσία του στον πάγκο. Ηρεμος, χωρίς εξάρσεις και νεύρα. Και η κλήρωση, λες και ήθελε να βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια, δεν τον πήγε κατευθείαν στα βαθιά. Τα πέντε πρώτα παιχνίδια ήταν αντιμετωπίσιμα. Για να πάρει θάρρος και φόρα για τα επόμενα πέντε.

Ζευγάρια

Οπου και θα φανεί μέχρι πού φτάνουν τα κουράγια του: Τρίπολη, Πανιώνιος, Τούμπα, ΑΕΚ, Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αν το ότι θα έκανε ο Παναθηναϊκός αυτό το «πέντε στα πέντε» θεωρείτο απίθανο, το πόσους βαθμούς θα κάνει στην πεντάδα που έρχεται είναι ένα ζόρικο στοίχημα. Οψόμεθα. Η κουβέντα αυτή την εβδομάδα πήγε στα ζευγάρια των τερματοφυλάκων. Για Γιαννιώτη – Πασχάλη και Μπάρκα – Βλαχοδήμο. Τελικά το ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν η αιτία να κερδίσει ο Πασχαλάκης μια θέση στις κλήσεις του Σκίμπε για τα προσεχή παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Εις βάρος Γιαννιώτη. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος παραμένει μετέωρος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Δεν έχει αποφασίσει. Και δεν έχουν ασχοληθεί με την περίπτωσή του στην ΕΠΟ. Ισως να θεωρούν ότι διαθέτουν πλειάδα ικανών γκολκίπερ και δεν τον έχουν ανάγκη. Διαβάζοντας τις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, βρίσκεις τον Αλέξανδρο Τζιόλη.

Καριέρα

Η ερώτηση «πού αγωνίζεται» είναι για τηλεπαιχνίδι. Και εξαιρετικά δύσκολη μάλιστα. Ο Τζιόλης, αφού περιπλανήθηκε στη Γηραιά Ηπειρο (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρο, Τουρκία, Σκωτία), κατέληξε να βγάζει το ψωμί του στη Σαουδική Αραβία. Εξαιρετική καριέρα. Τις 71 συμμετοχές στην Εθνική τις έκανε με το σπαθί του. Δεν του κάνανε χάρη. Περπατάει όμως στα 34, το μπόι του (1,90 μ.) δεν ήταν ποτέ βολικό για χαφ και το επίπεδο του ποδοσφαίρου εκεί όπου αγωνίζεται είναι τριτοκοσμικό. Επιβράβευση για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, η κλήση του 22χρονου Κώστα Τσιμίκα. Με την κουβέντα να πηγαίνει στη θέση του αριστερού μπακ, ο Σκίμπε χρεώνεται την αποχώρηση του Χολέμπας. Οντας τρίτη επιλογή έπειτα από Τζαβέλλα – Σταφυλίδη, σταμάτησε πριν από δύο χρόνια. Και σήμερα βγάζει μάτια με τη Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Με την εθνική ομάδα να χάνει έναν ικανό και έμπειρο ποδοσφαιριστή.