Ακριβώς 140.000.000 ευρώ. Αυτή είναι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της τετράδας Ιγκουαΐν (55 εκατ. ευρώ), Κουτρόνε (23 εκατ. ευρώ), Τσαλχάνογλου (27 εκατ. ευρώ) και Σούσο (35 εκατ. ευρώ) με την οποία ολοκλήρωσε χθες βράδυ ο «κόκκινος σαν το παντζάρι» από την πίεση Τζενάρο Γκατούζο την αναμέτρηση για λογαριασμό της Μίλαν.

Οι δύο, ο Ιγκουαΐν και ο Σούσο, αγωνίστηκαν και στα ενενήντα λεπτά. Οι άλλοι δύο πέρασαν μαζί στο 55′, όταν ο ιταλός τεχνικός τρομαγμένος πια από την εξέλιξη του ματς φώναζε από τον πάγκο το «ιππικό» ως τελευταίο χαρτί για την ανατροπή.

Οχι, αν κάποιος δεν έχει δει το χθεσινό Μίλαν – Ολυμπιακός 3-1, δεν μπορεί να καταλάβει τι συνέβη στο Σαν Σίρο. Πόσο κοντά έφτασαν οι Ερυθρόλευκοι όχι απλώς στο «αποτέλεσμα» αλλά στην ίδια τη νίκη. Πόσο τους αδικεί το τελικό αποτέλεσμα. Πόσο κόντρα στην τύχη τους συμβαίνουν όλα το τελευταίο διάστημα. Γιατί σε δέκα λεπτά άλλαξαν όλα. Από το 70′ ως το 79′ ήρθαν τα πάνω κάτω από ατομικά λάθη της ερυθρόλευκης άμυνας. Από την ισοφάριση του 20άχρονου wonder boy Πατρίκ Κουτρόνε στην γκολάρα του Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο (14′), ως το δεύτερο προσωπικό του γκολ που σφράγισε το τρίποντο για τους Ροσονέρι. Ενδιάμεσα ο μύθος που ακούει στο όνομα Γκονζάλο Ιγκουαΐν (76′) είχε αλλάξει την «υπόθεση» του ματς δίνοντας στους Ιταλούς το προβάδισμα. Εκεί λύγισαν οι Πειραιώτες. Αυτή η ομαδάρα που φαίνεται πως σχηματίζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ενα «σύνολο» δίχως ταβάνι, με βάθος και κότσια που παρόμοιο δεν μπορούμε να θυμηθούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αλλαξαν και οι 11!

Εντεκα αλλαγές είχε στο αρχικό του σχήμα ο Πορτογάλος, σε σχέση με την περασμένη Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εντεκα στα έντεκα! Για να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μίλαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και όχι κάποιο… ματς εγχώριου Κυπέλλου. Τη Μίλαν που κάθε άλλο παρά αφ’ υψηλού – όπως υποστήριζαν οι ιταλοί δημοσιογράφοι προαναγγελιακά – είδε το ματς παρατάσσοντας τη βασική της ομάδα και λυσσώντας για αυτό το τρίποντο που την κρατά στην κορυφή του γκρουπ. Θέλει τρομερή εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου, αλλά και αντίστοιχο υλικό για να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Ο Μαρτίνς το έκανε: Με Σα μπροστά από την εστία. Με την τετράδα Τοροσίδη, Μιράντα, Σισέ, Κούτρη στην άμυνα να αγωνίζονται για πρώτη φορά μαζί στην ευθεία. Με το τρίγωνο Γκιγέρμε, Νάτχο, Τουρέ να αγωνίζεται για πρώτη φορά μαζί στη μεσαία γραμμή. Και με τους Φετφατζίδη, Ναουέλ, Γκερέρο επίσης. Αξίζει να σταθεί κανείς σε αυτή τη λεπτομέρεια. Ούτε μία φορά δεν είχαν «βρεθεί» μαζί οι γραμμές των Ερυθρολεύκων μαζί σε παιχνίδι. Πόσω μάλλον ολόκληρη αυτή η ομάδα!

Αριστος για 70′

Αυτός ο Ολυμπιακός λοιπόν μέσα στο Σαν Σίρο τους περίφημους γείτονες όχι μόνο τους κοίταξε στα μάτια αλλά πήγε να τους αρπάξει και το… πορτοφόλι. Με ποδόσφαιρο όχι απλώς με τη χρήση του… rotation. Σαν θηρίο πάλεψε. Ετρεξε, διεκδίκησε, μόχθησε. Την καρδιά του άφησε στο χορτάρι του περίφημου ιταλικού γηπέδου. Με το τρίγωνο στη μεσαία γραμμή να έρχεται από «διαφορετικό επίπεδο», αλλά και χωρίς να υπάρχει κάποιος που υστέρησε σε αυτή την τρομερή μονομαχία. Για εβδομήντα λεπτά τα έκανε όλα άριστα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο γήπεδο. Και ήταν τέτοια η εικόνα ως την ισοφάριση που έδινε την εντύπωση πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο. Η Μίλαν σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία στο 6΄(ο Καστιγέχο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από την κεφαλιά του Μποναβεντούρα, από θέση οφσάιντ) και άλλη μία με τον Ιγκουαΐν (35΄), όταν πλέον το σκορ ήταν 0-1. Από εκεί και πέρα είχε τον έλεγχο, είχε το άγχος και την πίεση αλλά δεν έδειχνε να έχει λύση και στο πρόβλημά της.

Ο Γκερέρο

Απαραίτητη στάση (προσοχής). Στο 14΄ ο Γκερέρο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Ισπανός απογειώθηκε ανάμεσα στους στόπερ της Μίλαν έπειτα από τη σέντρα-λουκούμι του Κούτρη και με μια διαγώνια καρφωτή κεφαλιά έστειλε τον Ρέινα να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Ηταν η στιγμή που οι 7.000 οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν το Σαν Σίρο… να τρέμει από τις φωνές τους. Ο Ισπανός είχε μια αντίστοιχη φάση και στο δεύτερο ημίχρονο (57΄) αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οπως άουτ πέρασε και το σόλο του Νάτχο (66′). Πώς γύρισε το ματς; Από μια σέντρα α λα… Κούτρη του Κριστιάν Ροντρίγκες που έφερε τον Κουτρόνε φάτσα με τον Σα (70′). Και από ένα καταπληκτικό σολάρισμα του Ιγκουαΐν έξι λεπτά αργότερα μπροστά στον Σισέ. Στόπαρε, ντρίμπλαρε, εκτέλεσε, λυτρώνοντας τους γηπεδούχους. Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν πλέον άλλες δυνάμεις για να το διεκδικήσουν. Το ματς έκλεισε με τον Κουτρόνε να γράφει το τελικό σκορ (79΄) και τον Τσαλχάνογλου να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις. Χάθηκε αυτή η μάχη. Δεν χάθηκε όμως επ’ ουδενί ο πόλεμος.

Σκόρερ: 70′, 79′ Κουτρόνε, 76′ Ιγκουαΐν – 14′ Γκερέρο

Κίτρινες: 56′ Τσαλχάνογλου

Δοκάρια: 93′ Τσαλχάνογλου

Διαιτητής: Μπόμπι Μέιντεν (Σκωτία), Βοηθοί: Φράνσις Κόνορ, Ντάγκλας Ρος, 4ος: Σον Καρ. Επιπρόσθετοι: Ντόναλντ Ρόμπερτσον, Στίβεν ΜακΛιν (Σκωτία).

Mίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (55′ Τσαλχάνογλου), Καστιγέχο (55′ Κουτρόνε), Σούσο (80′ Μπορίνι), Ιγκουαΐν, Ρομανιόλι, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Μπίγκλια, Ροντρίγκεζ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (78′ Μεριά), Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Γκιγέρμε, Νάτχο, Τουρέ (82′ Φορτούνης), Φετφατζίδης, Ναουέλ (72′ Ποντένσε), Γκερέρο