Βρίσκεται στους πάγκους από το 2004. Φέτος θα κλείσει 15 χρόνια ως προπονητής. Η εμπειρία του είναι μεγάλη, οι παραστάσεις του είναι περισσότερες από κάθε άλλον έλληνα προπονητή. Ο Γιώργος Δώνης αποτελεί την… εγγύηση του φετινού Παναθηναϊκού. Και η δουλειά που κάνει αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο, με τους Πράσινους να έχουν ξεκινήσει με πέντε στα πέντε στο πρωτάθλημα, συν μία νίκη στο Κύπελλο επί του Παναιτωλικού.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού είναι το καλύτερο που έχουν πραγματοποιήσει οι Πράσινοι από τη σεζόν που πήραν το νταμπλ και έπειτα. Αλλά δεν είναι μονάχα για την ομάδα το καλύτερο ξεκίνημα. Είναι και για τον Δώνη. Και το καλύτερο και το πιο παραγωγικό εν Ελλάδι ξεκίνημά του. Ποτέ ξανά στο παρελθόν, σε όποιες ομάδες έχει δουλέψει στην Ελλάδα ο Δώνης, δεν είχε ξεκινήσει με πέντε νίκες. Και με 12 γκολ στο ενεργητικό του, περισσότερα δηλαδή από 2 γκολ ανά αγώνα.

Συγκεκριμένα, στην τριετία που βρισκόταν στον πάγκο της Λάρισας σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας (2005-08), η Λάρισα είχε έπειτα από πέντε αγωνιστικές: 5-4 γκολ το 2005-06, 7-5 το 2006-07 και 5-7 το 2007-08.

Το καλοκαίρι του 2008 ο Δώνης βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΚ, απ’ όπου έφυγε νωρίς, όχι όμως πριν συμπληρώσει πέντε αγώνες. Και σ’ αυτά τα ματς η ΑΕΚ είχε σημειώσει 4 γκολ και είχε δεχθεί πέντε. Ακολούθησε η τριετία 2009-12 που βρήκε τον Δώνη στον πάγκο του Ατρομήτου. Τα γκολ ανά σεζόν στις πέντε πρώτες αγωνιστικές ήταν 3-6 το 2009-10, 5-7 το 2010-11 και 5-3 το 2011-12.

Η καλύτερη σεζόν του από πλευράς παραγωγικότητας μέχρι τη φετινή στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν αυτή στον ΠΑΟΚ το 2012-13, με τον Δικέφαλο να σημειώνει 10 γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και να δέχεται μόλις 2. Ωστόσο, το φετινό 12-3 που έχει ο Παναθηναϊκός αποτελεί το πιο παραγωγικό ξεκίνημα του έλληνα προπονητή σε πάγκο ελληνικής ομάδας. Οπως φυσικά και οι πέντε νίκες που έχει σημειώσει σε ισάριθμα ματς αποτελούν και προσωπικό ρεκόρ σε ξεκίνημα πρωταθλήματος.

Με Μπουζούκη

Στο κανονικό πρόγραμμα επέστρεψε ο Μπουζούκης, όπως και οι Κολοβέτσιος, Πούγγουρας και Ινσούα. Ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τον Γιώργο Δώνη ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αλλά όλα δείχνουν πως ο νεαρός μέσος θα είναι κανονικά στην αποστολή και πιθανότατα και στην ενδεκάδα. Ο Μπουζούκης επέστρεψε σήμερα στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και θέτει εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου. Τα νέα ήταν ευχάριστα για τον Δώνη και από τους υπόλοιπους που ήταν αμφίβολοι. Κολοβέτσιος, Πούγγουρας και Ινσούα συμμετείχαν κανονικά σε όλο το πρόγραμμα και είναι και αυτοί έτοιμοι για την Τρίπολη. Αντίθετα, θεραπεία συνέχισαν Μουνιέ, Γιόχανσον, Κάτσε και Αλτμαν.

«Εκστρατεία» στην Τρίπολη

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ετοιμάζονται να μετατρέψουν την Τρίπολη σε… Λεωφόρο! Τα 1.600 εισιτήρια που πήρε η πράσινη ΠΑΕ για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και τα έχει διαθέσει στον κόσμο δεν φτάνουν, αφού είναι τέτοια η δίψα των φίλων της ομάδας και η διάθεση για στήριξή της, που στο γήπεδο το Σάββατο θα βρεθούν τουλάχιστον 2.500 οπαδοί του Τριφυλλιού. Πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού θα πάνε μεμονωμένα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και θα πάρουν εισιτήριο από εκεί. Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρχουν εκδοτήρια έξω από το γήπεδο.