Τον κυκλώνα Ζορμπά θύμισε ο ΠΑΟΚ παρασέρνοντας στο διάβα του την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (4-1) και μάλιστα στην έδρα της, βάζοντας από πολύ νωρίς τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας χτύπησαν σαν… κόμπρα τους αντιπάλους τους με τρία γκολ μέσα στα πρώτα 17 λεπτά, τελειώνοντας από τόσο νωρίς το παιχνίδι και παγώνοντας ακόμα περισσότερο την εξέδρα των Λευκορώσων. Σε μια μέρα πένθους για την οικογένεια του ΠΑΟΚ (σαν χθες συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών), οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου που αγωνίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο και με φανέλες που έγραφαν εσωτερικά την αποφράδα ημερομηνία (4/10/1999) έκαναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους αφιερωμένο στη μνήμη των έξι φίλων της ομάδας που είχαν χαθεί τότε στο τροχαίο δυστύχημα.

Κυκλώνας… Ζαμπά

Ο Λέο Ζαμπά, μακράν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, έκανε άνω κάτω τη δεξιά πλευρά της άμυνας των γηπεδούχων, χορεύοντας σάμπα, με συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ (έβαλε δύο και έφτιαξε τα άλλα δύο)!  Στο 17′ το σκορ ήταν ήδη στο 3-0 για τον ΠΑΟΚ με την εξαιρετική κεφαλιά του Πρίγιοβιτς (6′) στο πρώτο δοκάρι από την πάρε-βάλε σέντρα του Ζαμπά, σε μια εξαιρετική ανάπτυξη των φιλοξενουμένων με κάθετη μπαλιά του Κάνιας και τον Πέλκα να αφήνει την μπάλα να περάσει στον Ζαμπά. Και φυσικά με τα δύο προσωπικά γκολ του 19χρονου Βραζιλιάνου, που οι άνθρωποι του Δικεφάλου ανακάλυψαν και έφεραν στην Τούμπα (μέχρι το 2023) από την Αχματ Γκρόζνι ξοδεύοντας αρκετά εκατομμύρια.

Στο 11′ ο Ζαμπά μπήκε κατά μέτωπο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το 2-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα παίρνοντας την μπάλα από τον Μαουρίσιο, μπήκε στην περιοχή και πάλι από αριστερά και εκτέλεσε άψογα.

Οι Λευκορώσοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσαν με την κεφαλιά του Σκάβις (61′) που βρήκε και στον ώμο του (εξαιρετικού) Κρέσπο παίρνοντας πολλά φάλτσα, αλλά ο Πέλκας έσβησε κάθε όνειρο των γηπεδούχων στο 73′ έπειτα από εξαιρετική πάσα του Ζαμπά. Ο σκόρερ φίλησε το μαύρο περιβραχιόνιο και έδειξε ψηλά στον ουρανό. Η νίκη, αφιερωμένη στους αδικοχαμένους νέους.

Δοκάρι είχε στο 89′ ο Μπίσεσβαρ.

 

ΜΠΑΤΕ: Σχερμπίτσκι, Αλεξέι Ρίος, Φιλιπένκο, Πολιάκοφ, Βολόντκο, Μπάγκα, Ντράγκουν (71′ Χλεμπ), Γιαμπλόνσκι, Ιβάνιτς, Στάσεβιτς (77′ Γκορντέιτσουκ), Τουόμινεν (59′ Σκάβις).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (70′ Μπίσεσβαρ), Ζαμπά (85′ Βιεϊρίνια), Πέλκας, Πρίγιοβιτς (76′ Ακπόμ).