Χρήμα σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες σχεδιάζει να μοιράσει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο. Ενστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, γιατροί ΕΣΥ αλλά και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα θα είναι οι τυχεροί που θα εισπράξουν, είτε με τη μορφή αναδρομικών, είτε ως κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα των φόρων που πληρώσαμε όλοι φέτος.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης της νομοθετικής ρύθμισης που θα ορίζει τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους δικαιούχους. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, τα αναδρομικά ύψους 800 εκατ. ευρώ σε καθαρή βάση (συνολικά 1,2 δισ. ευρώ) θα δοθούν εφάπαξ και θα τα εισπράξουν όλοι, ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη.

Στον δρόμο προς τις κάλπες το Μαξίμου δεν περιορίζεται στην επιστροφή των αναδρομικών αλλά έχει αποφασίσει να δώσει και φέτος κοινωνικό μέρισμα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού. Το ποσό και οι δικαιούχοι θα κλειδώσουν τον Νοέμβριο, όταν θα έχει κριθεί η τύχη των συντάξεων και θα υπάρχουν νεότερα στοιχεία στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού.