Νοσταλγός της δικτατορίας, ρατσιστής, σοβινιστής, οµοφοβικός. «Δεν θα σε βίαζα επειδή είσαι άσχηµη» είπε σε βουλευτίνα. «Καλύτερα να πέθαινε σε τροχαίο ο γιος µου παρά να γινόταν οµοφυλόφιλος» είπε σε οµιλία του. «Αστυνοµία που δεν σκοτώνει, δεν είναι αστυνοµία» είπε σε αστυνοµικούς. Ο ακροδεξιός Ζαΐρ Μπολσονάρο είναι το φαβορί στις αυριανές προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας. Κάποιος που θεωρούνταν «παλιάτσος» στην πολιτική ζωή της χώρας διεκδικεί το ύπατο αξίωµα σε περίοδο βαθιάς κρίσης. Το λες και «τέλεια καταιγίδα».

Ο πολιτικός που δεν παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του είναι πάντα καλοδεχούµενος. Η Τερίζα Μέι έχει δεχθεί έντονες κριτικές τόσο για λανθασµένες πολιτικές αποφάσεις όσο και για τις άχαρες χορευτικές της κινήσεις. Η κόρη του εφηµέριου δεν πτοείται. Ανέβηκε στη σκηνή του συνεδρίου των Τόρις και έφθασε (περίπου) χορεύοντας στο βήµα υπό τους ήχους του αγαπηµένου της τραγουδιού των ABBA. Dancing Queen – αυτοσαρκασµός 0-1.

Ηταν µια δύσκολη εγχείρηση. Επειδή ο καναδός χειρουργός δεν χρησιµοποίησε αναισθησία και δεν είχε την απαιτούµενη πείρα – για επεµβάσεις σε λούτρινα αρκουδάκια. Οµως το παιχνίδι άντεξε και έγινε καλά. Δίπλα τους όλη την ώρα ο 8χρονος Τζάκσον Μακί, που είχε πάει για µια σοβαρή εγχείρηση στον εγκέφαλο αλλά ζήτησε πρώτα από τον δρα Ντάνιελ Μακνίλι να φτιάξει το αρκουδάκι του µε το όνοµα Little Baby. Ο γιατρός έκανε τη διάγνωση: ένα σκίσιµο στη µασχάλη που διορθώθηκε χωρίς επιπλοκές. Κατόπιν ακολούθησε η δύσκολη εγχείρηση στον Τζάκσον, ο οποίος όµως ξάπλωσε χαρούµενος στο χειρουργείο. Χαρά µέσα σε στιγµές γεµάτες φόβο.

Μια πρωτοποριακή τηλεοπτική σειρά, που έγραψε Ιστορία στην εποχή της, µε µια ατρόµητη πρωταγωνίστρια που τα λέει έξω από τα δόντια, επιστρέφει στη µικρή οθόνη, δεκαετίες µετά. Η «Μέρφι Μπράουν», την οποία υποδύεται η 72χρονη Κάντις Μπέργκεν, είχε πάρει σύνταξη από τις ειδήσεις αλλά επιστρέφει µετά την ορκωµοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραµπ.  Οι κριτικοί ήδη παραληρούν. Η επιστροφή της ιδανικής ηρωίδας, την πιο χαοτική στιγµή.

Μέχρι να γίνουµε εµείς Ζιµπάµπουε, η Ζιµπάµπουε γίνεται λίγο Ελλάδα. Πρόσφατα η αφρικανική χώρα των 16,5 εκατ. κατοίκων απέκτησε έλληνα υπουργό, τον Βαγγέλη Χαριτάτο. Ο 32χρονος οµογενής δεύτερης γενιάς, µε καταγωγή από την Κεφαλονιά, ανέλαβε το υπουργείο Γεωργίας και Υδάτων της Ζιµπάµπουε. Η γεωργία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονοµίας αυτής της χώρας που βρίσκεται στον Νότο της Μαύρης Ηπείρου και δεν βρέχεται από θάλασσα. Το χαρτοφυλάκιο του Βαγγέλη Χαριτάτου θα παίξει κρίσιµο ρόλο. Για άλλη µία φορά, έξω πάµε καλά.

Ενα περιβόλι µ’ αστέρια. Αυτός είναι ο κόσµος µας. Πριν από λίγες ηµέρες γνωριστήκαµε µ’ έναν καινούργιο πλανήτη. Τον είπαν Goblin – Καλικάντζαρο. Επειδή µας διέφευγε τόσο καιρό; Επειδή κάτι κρύβει; Επειδή είναι απρόσιτος, βρίσκεται ακόµα πιο µακριά από τον Πλούτωνα, στο Νέφος Οορτ; Επειδή ξεπήδησε εκεί που δεν το περιµέναµε, ενώ ψάχνουµε για τον υποθετικό τεράστιο Πλανήτη Χ; Ο Καλικάντζαρος είναι τόσο µακριά, που κάνει 40.000 χρόνια για µια τροχιά γύρω από τον Ηλιο. Ας φανταστούµε ότι είµαστε εκεί και κοιτάζουµε τη Γη. Ολα φαντάζουν λιγότερο δύσκολα.