Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ματς «κρυμμένος θησαυρός» για τους φίλους του ποδοσφαίρου που δεν υποστηρίζουν ντε και καλά μια ομάδα. Γιατί το Πανιώνιος – Αρης συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που ψάχνει ένας φίλαθλος για να περάσει ένα απόγευμα στο γήπεδο.

Σε εποχή που η τηλεόραση αποφασίζει για τα πάντα, το 18:15 μοιάζει ώρα άκρως νορμάλ για τις συνήθειες των Ελλήνων. Ούτε μεσημέρι Σαββάτου, ούτε αργά το βράδυ, όταν όλοι θέλουν να περάσουν διαφορετικά και με οικογένεια την ελεύθερη ημέρα τους. Και αξίζει να αναφερθεί ότι ναι μεν η Λίγκα βάζει παιχνίδια αργότερα, ουδείς όμως πρέπει να αναρωτιέται γιατί το (εκάστοτε) γήπεδο δεν έχει κόσμο στις εξέδρες. Εχουν τις απαντήσεις. Επί της ουσίας, τώρα: ο Πανιώνιος, φιλόδοξος και φέτος, ξεπέρασε ένα αρχικό πρόγραμμα-βουνό και θέλει να κάνει δεύτερη κολλητή νίκη στο πρωτάθλημα. Μόνο έτσι θα αποκτήσει αξία το διπλό στη Ριζούπολη. Δεν πέτυχε κάποιον άθλο επί του Απόλλωνα, βέβαια, ωστόσο Ανιγκό και λοιποί στη Νέα Σμύρνη πήραν ανάσα και αναπτέρωσαν το ηθικό τους. Τώρα θα φανεί τι ψάρια πιάνει ο φετινός Πανιώνιος. Αν βάλει δύσκολα στον Αρη, αν πάρει τους βαθμούς, τότε θα διώξει σύννεφα και απορίες μήπως προκύψει θέμα κινδύνου για υποβιβασμό.

Οσον αφορά τον Αρη, στο Χαριλάου και τη Θεσσαλονίκη τα καταφέρνει μια χαρά. Αντε και στη Λαμία, μια ομάδα όμως που δεν τη λες και ιδιαίτερα δυνατή. Το ταξίδι στα Γιάννινα αποδείχθηκε περιπετειώδες για τους ποδοσφαιριστές του Ερέρα. Τι θα κάνουν στο σπίτι του Πανιωνίου; Καλό το ερώτημα. Ο Αρης με τους Λατίνους που έχει στο ρόστερ του πιάνει συνήθως καλή απόδοση σε τερέν άριστα και το γήπεδο της Νέας Σμύρνης τέτοιο διαθέτει. Με λύσεις για κάθε θέση και ομάδα που επιθυμεί να επιβάλει την κυριαρχία της, ο Αρης ετοιμάζεται για ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να μπει για τα καλά στην κουβέντα η άποψη πως όχι μόνο επέστρεψε δυναμικά, αλλά μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη της περιόδου. Ενα αναμφισβήτητα κομβικό παιχνίδι που θα δείξει πολλά τόσο στον Πανιώνιο όσο και στον Αρη.

Αντίθετα, η επίσκεψη του Απόλλωνα στην Τούμπα δείχνει εξ ορισμού με αποστολή επικίνδυνη. Το ζητούμενο είναι ο νέος κόουτς, ο Γιάννης Ματζουράκης. Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον πολύπειρο προπονητή και μένει να δούμε τι μπορεί να αλλάξει σε μια ομάδα που έκανε λάθη στον μεταγραφικό της σχεδιασμό. Και να ειπωθεί, τέλος, ότι αυτή η προσπάθεια του τεχνικού δεν θα έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες. Αν τα καταφέρει και τώρα, βραβείο πρέπει να του δώσουν.