Οι αυτοδιοικητικές κεντροαριστερές υποψηφιότητες κλειδώνουν η μία μετά την άλλη. Μετά την επίσημη ανακοίνωση και του Νίκου Τσιλιμίγκα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και του Δημήτρη Δημητρίου στην Περιφέρεια Ηπείρου, το Κίνημα Αλλαγής έχει δημιουργήσει τον βασικό κορμό υποψηφίων που θα δώσει τη μάχη των περιφερειακών εκλογών. Η αποφυγή καθυστερήσεων στην ανακοίνωση, πέραν του ότι σώζει από τυχόν διεμβολισμούς, διευκολύνει και σε κάτι ακόμα – στη συσπείρωση της βάσης της παράταξης ενόψει και των εθνικών εκλογών, που, όπως εκτιμούν στη Χαριλάου Τρικούπη, δεν θα αργήσουν να έρθουν. Στο Κίνημα Αλλαγής γνωρίζουν πως η κοινωνική δύναμη της Κεντροαριστεράς βρίσκεται σε τοπικό επίπεδο. Γι’ αυτό και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας η Φώφη Γεννηματά ζήτησε άμεση κινητοποίηση από όλα τα στελέχη, «από το μικρότερο χωριό ώς τη μεγαλύτερη πόλη» – κάτι που έμπειρο κεντροαριστερό στέλεχος περιγράφει ως «πράσινο ακτιβισμό».
Οι περιοδείες της επόμενης περιόδου σε όλη την ελληνική επικράτεια, με οδηγό την απόφαση για αυτόνομη πορεία και τον «διμέτωπο» απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, θα δώσουν ένα μικρό δείγμα γραφής για την πορεία μέχρι τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι οι τριεδρικές περιφέρειες, στις οποίες το Κίνημα Αλλαγής φιλοδοξεί να κερδίσει την τρίτη έδρα. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, η δράση θα είναι τοπική και θα αφορά, μεταξύ άλλων, τη διεκδίκηση των εδρών από τη Χρυσή Αυγή – με τον τρόπο που το έκαναν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στη Λακωνία και ο Γιάννης Μανιάτης στην Αργολίδα.
Τι συμβαίνει όμως με τις μεγάλες εθνικές περιφέρειες; Εκεί το Κίνημα Αλλαγής φιλοδοξεί να έχει στρατηγικά δυνατό ψηφοδέλτιο. Η κατάτμηση της Β’ Αθήνας δίνει τη δυνατότητα για περισσότερους ελιγμούς. Στις λαϊκές γειτονιές του δυτικού τομέα, αναμένονται υποψηφιότητες όπως του Γεώργιου Καρρά, της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Μιχάλη Καρχιμάκη. Στον νότιο, θα κατέβει υποψήφια η ίδια η Γεννηματά, ενώ, με βάση τα ποσοστά, στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι θα βγάλουν και δεύτερη έδρα. Στα βόρεια είναι σίγουρη η παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και στην Α’ Αθηνών του Κώστα Σκανδαλίδη. Στα βόρεια της Β’ Αθηνών ή στο κέντρο της πόλης σκέφτεται να κατέβει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας τονίσει στη Γεννηματά πως θα είναι υποψήφιος «σε όποιες εκλογές έρθουν πρώτα», αφήνοντας περιθώριο παραμονής του στις Βρυξέλλες.
Δύο ακόμα περιοχές-κλειδιά θα καθορίσουν την έκβαση των εκλογών για το Κίνημα Αλλαγής: η Μακεδονία, στην οποία ο φορέας φιλοδοξεί να κερδίσει από τη στάση που κράτησε στο Σκοπιανό και η Αχαΐα, η οποία αποτελεί προπύργιο της παράταξης και μπορεί να δώσει μια πρώτη εικόνα για την πορεία της. Στην Αχαΐα επιθυμεί να πολιτευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ειδικά στη Θεσσαλονίκη πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της Εύας Καϊλή και του Βαγγέλη Βενιζέλου – κανείς από τους δύο δεν έχει ανοίξει επισήμως τα χαρτιά του. Ερωτηματικό παραμένει και το τι θα κάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, καθώς η συζήτηση για το πρόσωπό του εξελίσσεται και τίποτα δεν έχει ακόμα λήξει. Φαίνεται, ωστόσο, πως η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί την παρουσία του προέδρου της στην επόμενη Βουλή, έτσι ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των τάσεων μέσα στον φορέα.
Σημαντικό ρόλο παίζει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, του οποίου ο επικεφαλής μπορεί να δώσει νέα πνοή στην προεκλογική εκστρατεία – οι σκέψεις για τη συγκεκριμένη θέση είναι πολλές, όμως η ουσιαστική συζήτηση δεν έχει ακόμα αρχίσει. Κι αυτό όμως δεν θα αργήσει καθώς στο τέλος του μήνα η Κεντρική Επιτροπή του φορέα θα κληθεί να εγκρίνει την πλειονότητα των ψηφοδελτίων.