Ολοκληρώνεται ως γνωστόν το συμβόλαιο του Αντρέ Σιμόες με την ΑΕΚ το καλοκαίρι και αναπόφευκτα ο κλήρος ξαναπέφτει στην πρωταθλήτρια. Μια πολύ δύσκολη προσπάθεια ανανέωσης σαν του Λάζαρου, του Γιόχανσον ή ακόμη και του Ανέστη που ως γνωστόν άλλαξαν ήδη διαδρομή στην καριέρα τους. Δύσκολη όχι από πλευράς προθέσεων, αλλά με βάση την οικονομική προσέγγιση που έχει η πρωταθλήτρια σε τέτοιες υποθέσεις και τη στάση του ποδοσφαιριστή που είναι αποφασισμένος να πάρει το συμβόλαιο που θέλει.

Εννοείται λοιπόν ότι απασχολεί πολύ τη διοίκηση της ομάδας αυτή η ιστορία, και ακόμη περισσότερο ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόοδος στον πρώτο κύκλο συζητήσεων που ήδη ολοκληρώθηκε χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Σιμόες είναι ο αρχηγός, είναι 29 ετών και έχει ήδη καταθέσει διαπιστευτήρια με προσφορά ετών. Οι αποδοχές του είναι είναι κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ. Ζητά τα «διπλά» και επικαλείται το παράδειγμα του Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος από το καλοκαίρι αμείβεται με 800.000 ευρώ τον χρόνο.  Δεν ζητά τα λεφτά του Κροάτη. Ζητά μια απόσταση, τόση… όση από εκείνα, που θα δικαιολογεί τον ρόλο και την προσφορά του.

Με δεδομένο ότι το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψει ένας κεντρικός χαφ που θα ανοίξει τον κύκλο του rotation, κάνοντας τον Σιμόες ακόμη πιο απαραίτητο οι συνθήκες έχουν γίνει ειδικές στην υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ δεν θα θελήσει να ξανανοίξει άμεσα τη συζήτηση, έστω ρισκάροντας να χάσει τον ποδοσφαιριστή που – τυπικά – από τον Ιανουάριο μπορεί να συμφωνήσει με ομάδα της αρεσκείας του ως ελεύθερος, για την επόμενη σεζόν. Τον Δεκέμβριο θα επιστρέψουν στο τραπέζι οι δύο πλευρές.  Και μέχρι τότε ο χρόνος θα δείξει τι μπορεί να συμβεί. Το καλό για τις δύο πλευρές είναι ότι θέλουν να συνεχίσουν να συνεργάζονται. Το κακό ότι οι… προθέσεις σε τέτοιες περιπτώσεις καμιά φορά δεν φτάνουν.

Δεν είναι απαραίτητο

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει μάλιστα ένα πρώτο σημείο επαφής, χωρίς ακόμη βεβαίως να έχει καλυφθεί η… μεγάλη διαδρομή ώς τις υπογραφές. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει άλλη οικονομική πολιτική από εκείνη της ΑΕΚ. Και ο Μπίσεσβαρ όμως θέλει να… ρευστοποιήσει την αίσθηση πως αυτόν τον καιρό είναι ο καλύτερος μεσοεπιθετικός του κυπελλούχου. Αρα οι απαιτήσεις του είναι υψηλές. Τι μπορούμε να πούμε εμείς; Οτι αν χρειαστεί ήδη υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Και μάλλον – σχεδόν – πετύχαμε και το χρώμα!

Οι Ολλανδοί

Τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (φωτογραφία) εκπροσωπεί μια μεγάλη ολλανδική εταιρεία ατζέντηδων. Πιθανότατα πρόκειται για τη ίδια που είναι έτοιμη να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον πιτσιρικά που όλοι κοιτούν με μπόλικο ενδιαφέρον σε αυτό το ξεκίνημα της Σούπερ Λίγκας. Τον Γιώργο Λιάβα, γεννημένο στις 12 Φεβρουαρίου του 2001. Εχει ήδη τρεις συμμετοχές με τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα. Και αναπόφευκτα έχει κερδίσει το ενδιαφέρον. Και των ομάδων αλλά και των μάνατζερ.

Και τον Ελέ

Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Γιάννη Αναστασίου που συζητιέται έντονα στην Κρήτη εν όψει του αυριανού «τελικού» Λαμίας – ΟΦΗ (16.00) που θα δρομολογήσει εξελίξεις στην ομάδα του Ηρακλείου. Υπάρχει και δεύτερος υποψήφιος. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Αν οι πληροφορίες μας μάλιστα είναι σωστές, ήδη έχει ενημερωθεί ότι μπορεί, εάν και εφόσον, να χτυπήσει το τηλέφωνο του από… Κρήτη μεριά.

Η ρήτρα

Ο Ματέο Γκαρσία (φωτογραφία) κλέβει τη παράσταση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, οδηγώντας τον Αρη. O 22χρονος εξτρέμ από την Κόρντομπα μοιάζει ήδη το επόμενο λαβράκι «Λας Πάλμας» στη Σούπερ Λίγκα μετά τον Αραούχο και τον Λιβάγια. Ενας ποδοσφαιριστής που ήδη το όνομά του είναι σημειωμένο σε διάφορα μπλοκάκια. Η ρήτρα που έχει με τους Ισπανούς είναι της τάξης των 3 εκατ. ευρώ. Ο Χιμένεθ όμως δεν τον υπολογίζει ιδιαιτέρως. Κάτι που ρίχνει την τιμή αισθητά. Τα υπόλοιπα… προσεχώς.

Quiz

Με διάφορους προπονητές μίλησε την περασμένη εβδομάδα ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Ενας εξ αυτών ουσιαστικά συμφώνησε μαζί της, ακόμη και στο αίτημα να προπονήσει την ομάδα από την επόμενη και όλας μέρα. Γιατί το φλερτ δεν κατέληξε σε γάμο; Διότι ο συγκεκριμένος ζήτησε ένα μίνιμουμ συνεργασίας. Εναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων που σίγουρα θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Μη φανταστείτε κάτι φοβερό. Ώς το τέλος του πρώτου γύρου. Αλλά δεν…

Τάσεις φυγής

Ολα καλά στον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη, αγωνιστικά. Οχι όμως και στα υπόλοιπα. Για παράδειγμα ο Εμανουέλ Ινσούα (φωτογραφία) δείχνει αμετάπειστος. Επιμένει πως θέλει να αλλάξει φανέλα. Δεν τα κατάφερε το καλοκαίρι, θα το επιχειρήσει εκ νέου τον Ιανουάριο. Και όλα αυτά ενώ οι Πράσινοι δεν έχουν δικαίωμα «μεταγραφής». Μια περίπτωση σύνθετη, που μπορεί να βγάλει λαβράκι.