Γεμάτος. Αποφασισμένος να χαρεί την τελευταία στροφή ποδοσφαίρου, περισσότερο από κάθε άλλη. Ενα όνειρο είχε από μικρό παιδί. Να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Να σκοράρει με αυτή, να κερδίσει τίτλους. Αυτό ζει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εδώ και μερικούς μήνες. Το όνειρό του. Και το απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο, θέλοντας αυτός να είναι και ο επίλογος εντός αγωνιστικών χώρων. Μια σχέση που η μοίρα αποφάσισε να ξεκινήσει αργά (τον Δεκέμβριο γίνεται 32) αλλά που ο ίδιος θέλει να κρατήσει για πάντα!

Αύριο βράδυ θα πρέπει να βρεθεί στο ΟΑΚΑ, απέναντι στα… χρώματα που μόλις άφησε. Το ήξερε, το περίμενε. Για την ακρίβεια: το περιμένει πώς και πώς. Προσέφερε τα μέγιστα στην ΑΕΚ. Ουσιαστικά εκείνος την οδήγησε πέρυσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από δεκαετίες. Με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με σπουδαίες εμφανίσεις και καταλυτική συμμετοχή. Ο κύκλος αυτός όμως έκλεισε και μάλιστα όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν αναλογιστεί κανείς πως ουσιαστικά δίχως λόγο εξελίσσεται ακόμη μια δικαστική διαμάχη.

Περσινά ξινά σταφύλια όμως. Τώρα σημασία έχει μόνο ο επόμενος. Αυτός που ήδη εξελίσσεται με μεγάλες προσδοκίες στο μεγάλο λιμάνι.

Με τη νέα του ομάδα κόλλησε από την πρώτη στιγμή. Οπως ακριβώς το περίμενε. Νιώθει σαν να αγωνίζεται εκεί χρόνια. Μπαίνει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης σαν στο σπίτι του. Μαζί με τον κολλητό του Κώστα Φορτούνη, αλλά και τον αρχηγό της εθνικής ομάδας Βασίλη Τοροσίδη, είναι κάτι παραπάνω από ποδοσφαιριστές σε αυτό το εγχείρημα που εξελίσσεται. Τα θεμέλια του ελληνικού ρόστερ που πλέον αποτελεί κάτι παραπάνω από το 50% της ομάδας. Πρωταγωνιστές με ευθύνη και υποχρέωση σε αυτή τη μετάβαση.

Ο Ολυμπιακός έχει βήματα μπροστά του να καλύψει. Το πρώτο ήταν να ξαναγίνει μια ομάδα από την αρχή (έχοντας 20 νέα πρόσωπα στο δυναμικό του). Το επόμενο να γίνει ομάδα… Ολυμπιακός. Ετοιμη δηλαδή για όλα. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον Χριστοδουλόπουλο τον εμπιστεύεται. Του έχει ήδη δώσει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους αγωνιστικά. Ο διεθνής άσος έχει ήδη διψήφιο αριθμό συμμετοχών, έχει και τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον επιθετικογενή ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Σαν… κάθε μέρα

Αύριο; Αύριο θα είναι σαν όλες τις άλλες ημέρες. Εχει την εμπειρία να το διαχειριστεί μια χαρά. Του έχει ξανασυμβεί άλλωστε. Στον Παναθηναϊκό, όταν πήγε στην Τούμπα για να παίξει με τον ΠΑΟΚ. Με την ΑΕΚ κάθε φορά που γύριζε στα… προηγούμενα. Οχι, δεν θα είναι προσωπικό. Είναι τόσα πολλά τα ποδοσφαιρικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει στην καριέρα του, που ξέρει καλά ότι τέτοια παιχνίδια του μυαλού πολλές φορές δεν οδηγούν πουθενά. Σημασία έχει ο Ολυμπιακός να φύγει από το ΟΑΚΑ νικητής. Να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όλοι να δώσουν κάτι. Αυτό το κάτι, το δικό του, θέλει να προσφέρει και ο Λάζαρος. Είπαμε: η σελίδα για εκείνον γύρισε καιρό τώρα και αυτό που ζει δεν συγκρίνεται με τίποτα.