Η Δικαιοσύνη καλείται να φωτίσει το σκηνικό στην υπόθεση της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στο αυτοκίνητό της πριν από εννέα μήνες. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Γ. Πέτρος με την άσκηση ποινικής δίωξης έδειξε ουσιαστικά ότι ο θάνατος της γυναίκας ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Και τώρα ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο είναι εκείνος ο οποίος με βάση το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας καλείται όχι μόνο να αποδώσει κατηγορία στον ηθικό αυτουργό, που φέρεται να είναι ένας γιατρός τον οποίο γνώριζε η άτυχη γυναίκα, αλλά και να συνθέσει τα κομμάτια του δικαστικού παζλ για να φτάσει στους φυσικούς αυτουργούς της αξιόποινης πράξης.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης έδωσε νέα ώθηση στην υπόθεση αυτή που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Αγρινίου προχώρησε στην άσκηση δίωξης για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία της Ειρήνης Λαγούδη εναντίον ενός γιατρού, ενώ το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και μια σειρά από άλλες κακουργηματικές πράξεις κατά αγνώστων δραστών, όπως είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, σύσταση συμμορίας και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αυτοκτονία. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή η οικογένεια της άτυχης γυναίκας επέμενε πως η Ειρήνη Λαγούδη δεν έβαλε τέλος στη ζωή της, αλλά δολοφονήθηκε.