Μία σπουδαία, μία μεγάλη νίκη, κλώτσησε ο Γιάννης Φετφατζίδης. Είσαι ξεκούραστος, ξεμαρκάριστος, φάτσα με τα δίχτυα και σου δίνουν την μπάλα στο πιάτο για να βάλεις γκολ καριέρας. Και σουτάρεις στον γάμο του Καραγκιόζη. Ο Ποντένσε έκανε το δύσκολο. Κούρσα πενήντα μέτρων και πάσα – έτοιμο γκολ. Ο Φορτούνης (φωτογραφία δεξιά) νωρίτερα στο 58′ είχε κάνει το ακόμα πιο δύσκολο. Οταν, πιστοποιώντας τη μεγάλη κλάση του, ζωγράφισε έξω από την περιοχή και έκανε το 1-0. Ο Φετφατζίδης δεν μπόρεσε να κάνει το εύκολο. Το δύσκολο που έκανε στο 90′ ο Μπακασέτας. Χωρίς η ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι να είναι το καλύτερό του, όταν βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, νίκησε κατά κράτος τον Γκιγέρμε. Ο Ολυμπιακός που θα μπορούσε να προηγηθεί στο 44′ με το δοκάρι το Χασάν, φάνηκε ότι χάνει τη νίκη που είχε στα χέρια του. Του δόθηκε η δεύτερη (καλύτερη δεν γινόταν) ευκαιρία, αλλά ο Φετφατζίδης την πέταξε στα σκουπίδια.

Η αποδεκατισμένη ΑΕΚ (Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος έγιναν αναγκαστικές αλλαγές) βρήκε τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις να το παλέψει. Με την απουσία φορ περιοχής να είναι εμφανής, ζήτησε την ισοφάριση, πήγε το ματς στη μία φάση και δικαιώθηκε με το πείσμα του Μπακασέτα (φωτογραφία κάτω). Βαθμός τεράστιας ψυχολογικής σημασίας.

Αγγαρεία

Αμα βάζεις τέσσερα γκολ εκτός έδρας την Πέμπτη για το Γιουρόπα, το ματς της Κυριακής με τον Απόλλωνα των μηδέν βαθμών το βλέπεις σαν αγγαρεία.

Στις δηλώσεις του ο Λουτσέσκου την είχε δει Σάββας Θεοδωρίδης: «Παίζουμε έναν από τους τελικούς που έχουμε μπροστά μας στο πρωτάθλημα». Κι είχε δίκιο. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε άκεφος και δεν ήθελε πολύ να μπλέξει, αν ο Μάντζιος ήταν εύστοχος. Τελικά με δύο γκολ από στημένα, έκανε το έξι στα έξι και είναι καβάλα στο άλογο. Με φόρα και με τη ρέντα του Κουλούρη, πρώτος με 16 βαθμούς και ο Ατρόμητος.

Πεπατημένη

Σεισμός 5,9 στην Αϊτή, αλλά και το ταρακούνημα στην Ευρώπη το Σάββατο το βράδυ ήταν γερό. Σε Μόναχο και Βιτόρια. Κι η Μπάγερν τουλάχιστον έχασε ξεκούραστα. Δύο τεμάχια η Γκλάντμπαχ στο 10′ και στο 16′, η χαριστική βολή στο 88′ και 0-3 στην Allianz Arena. Κι αλίμονο σ’ αυτούς που παίζανε Μπάγερν στο live bet. Στη Βιτόρια, αντί να το βάλει η Ρεάλ που πίεζε, το έβαλε στο 95′ η Αλαβές. Ζιντάν και Ρονάλντο, που κόψανε ρόδα μυρωμένα, κάτι ξέρανε παραπάνω. Κι εδώ φυλακή, όσοι ασχοληθήκανε με το σπορ του ζωντανού στοιχήματος. Την ίδια ώρα ο επί ξύλου κρεμάμενος Μουρίνιο γύριζε στο 90′ το 0-2 της Νιούκαστλ κι ο Δώνης ρεφάριζε στο 91′ στην Τρίπολη. Συμβαίνει και στους προπονητές να βρεθούν σε κακή μέρα. Ειδικότερα, αν πρόκειται για παρεμβατικούς κι όχι γι’ αυτούς που βρέξει – χιονίσει ακολουθούν την πεπατημένη. Κι αν τα σαράντα παλικάρια ανατρέχουν στην Τριπολιτσά, το ματς στην Τρίπολη πέρασε από σαράντα κύματα.

Μπούκα

Το 3-5-2 δεν βγαίνει στους Πράσινους, ο Αστέρας τους βάζει στα δίχτυα, ο Διούδης κρατάει το μηδέν και βγαίνει σε καλό του Δώνη ο τραυματισμός του Στάικου. Ο Μπουζούκης που μπαίνει στο 20′ συμμαζεύει την κατάσταση αλλά δεν είναι αρκετός. Ο Αστέρας μπαίνει μπροστά στο σκορ, ελέγχει το ματς κι είναι επικίνδυνος και για δεύτερο γκολ. Ο Δώνης το γυρίζει 4-3-3 και κάνει την κίνηση ματ στο 77′ με τον Καμπετσή. Ο Παναθηναϊκός που μέχρι τότε δεν είχε τελική στο δεύτερο ημίχρονο απειλεί. Και τελικά κερδίζει το πέναλτι στην μπούκα του Χατζηγιοβάννη και ισοφαρίζει. Περιπατητής για 94 λεπτά ο Μακέντα. Κρίμα να τον βλέπει ο Καμπετσής από τον πάγκο. Δραστήριος, ταχύς, σε διαρκή κίνηση, ο μικρός πρόσφερε πολύ περισσότερα στα λίγα λεπτά που έπαιξε. Σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ότι δεν έχασε στην κακή του μέρα. Ζημιά για τον Αστέρα η απώλεια του Ιγκλέσιας στο 40′. Ο Παντελιδης δεν κλείστηκε στο τέλος και το πλήρωσε.

Τσαγανό

«Ο παλιός είναι αλλιώς» δεν αναφέρεται μόνο για τον στρατό. Ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Κωλοπετσωμένη ομάδα ο Πανιώνιος. Εχασε δύσκολα από τον ΠΑΟΚ. Ακόμα πιο δύσκολα από τον Ολυμπιακό. Βρήκε ένα γκολ από στημένο στο ματς με τον Αρη κι αυτό ήταν όλο. Ο Ιστορικός, μπορεί να έχει αλλάξει ταυτότητα (τέσσερις Ελληνες στην ενδεκάδα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν οκτώ κι εννιά), αλλά διατηρεί την ίδια ακριβώς φυσιογνωμία. Με μαχητικότητα και τσαγανό, που τον κάνουν δυσκολοκατάβλητο. Ο Αρης έχει καλούς παίκτες, αλλά με 18 μεταγραφές θέλει χρόνο για να δέσει. Αργησε να μπει στο παιχνίδι κι όταν πίεσε στην επανάληψη για να ισοφαρίσει δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός. Φλύαρος, χωρίς ουσία, εξαντλούσε τις επιθέσεις στα όρια της περιοχής. Μία light ομάδα που θα πρέπει να μάθει να παίζει για το αποτέλεσμα. Δεν δείχνει να βελτιώνεται απέναντι σε κλειστές άμυνες κι αυτό είναι ένα θέμα.

Τηλεοπτικό

Πέναλτι, αλλά απ’ αυτά που λέμε τηλεοπτικά, η ανατροπή του Γκαρσία. Το πόδι του αμυντικού του Πανιωνίου βρίσκει τον επιθετικό του Αρη στον αέρα. Πριν το πατήσει στο έδαφος και κατά συνέπεια είναι παράβαση. Δεν είναι κάτι όμως που φαίνεται ξεκάθαρα με την πρώτη ματιά στο γήπεδο. Ανεξάρτητα όμως από τη δυσκολία της φάσης ο Κομίνης δεν είναι σε καλή κατάσταση. Τα περσινά τον έχουν επηρεάσει.