Η ανακατεμένη κόμη του Πέδρο Μαρτίνς αποκάλυψε την ψυχική αντάρα του Πορτογάλου στην τελευταία φάση του ντέρμπι.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης βρέθηκε σε ματ φορσέ μετά την εξωπραγματική κούρσα του Ποντένσε. Κι εκεί που λες πως θα τελειώσει την ΑΕΚ με μια λαπαροσκοπική ενέργεια χωρίς να αφήσει ίχνος στο σώμα του Δικεφάλου, παίρνει το νυστέρι και πετσοκόβει το λαχείο που του έλαχε μπροστά του. Ενα ντέρμπι rollercoaster που ανέδειξε νικητή τον ΠΑΟΚ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ως άλλος Κάρλο Αντσελότι πρέπει να νιώθει τουλάχιστον δικαιωμένος για τις επιλογές του στο rotation. Ο Πορτογάλος ακολουθεί τα βήματα του Ιταλού, που έχει χρησιμοποιήσει 21 παίκτες και έχει παρατάξει 10 διαφορετικές ενδεκάδες στη Νάπολι. Οταν ρώτησαν χθες τον πολύπειρο προπονητή των Παρτενοπέι αν φοβάται τις πολλές αλλαγές παικτών, αυτός τους είπε με το βαρύθυμο χωριάτικο ύφος του: «Οταν έχεις αξιόπιστους επαγγελματίες στην ομάδα δεν υπάρχει ρίσκο στο rotation».

Και ο Ολυμπιακός διαθέτει αξιόπιστους επαγγελματίες. Ενα τεράστιο βάθος στο ρόστερ που θα κρατήσει το κεφάλι του Δαφνοστεφανομένου έξω από το νερό όταν αρχίσουν οι φουρτούνες.

Η εικόνα του χθεσινού ντέρμπι κατέστησε σαφές πως στο φετινό πρωτάθλημα δεν πρόκειται κανείς από τους βασικούς διεκδικητές να πετάξει λευκή πετσέτα ακόμα κι αν παίζει με μισή ομάδα, όπως συνέβη με την ΑΕΚ.

Θα έρθει ωστόσο η στιγμή που το βάθος του ρόστερ θα βαρύνει τη ζυγαριά υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το δυνάμει μεγάλο πλεονέκτημα των Ερυθρολεύκων και το γνωρίζει πολύ καλά ο Μαρτίνς, γι’ αυτό εκφράζει αυτή τη σιγουριά για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ κατέστησε επίσης σαφές ότι οι ξένοι διαιτητές έπαψαν να θεωρούνται ποδοσφαιρικοί δοκησίσοφοι και αρχίζουν να αμφισβητούνται. Οι αποφάσεις του Κριστόφερσεν ήταν πολλάκις αμφίσημες, ενώ ο Ολυμπιακός μπορεί να διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι του Μπακασέτα στον Χασάν στο 70′. Το μέλλον της Σούπερ Λίγκας φλογίζει ήδη τη φαντασία μας.