Οπως ήταν φυσικό, η τελευταία φάση του χθεσινού ντέρμπι απασχόλησε τον προπονητή, του Ολυμπιακού,  Πέδρο Μαρτίνς, που παραδέχτηκε στις δηλώσεις του: «Στο τελευταίο λεπτό είχαμε μια τεράστια ευκαιρία να κερδίσουμε και είναι κρίμα που δεν την αξιοποιήσαμε. Εγινε ένα πολύ ωραίο και ισορροπημένο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα, μας πίεσε, όμως από κει και μετά ανεβήκαμε αισθητά, πιέσαμε εμείς και είχαμε τις ευκαιρίες μας. Δυστυχώς δεν πήραμε τη νίκη. Σήμερα μας έλειψε ο κόσμος μας, είναι σαφές αυτό. Είμαστε όμως πάρα πολύ λυπημένοι γιατί είχαμε τις ευκαιρίες να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Φυσικά το ίδιο θα λένε και οι αντίπαλοι για τις δικές τους ευκαιρίες. Πάντως ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, ισορροπημένο και προσφέραμε θέαμα» τόνισε ο τεχνικός των Πειραιωτών που προσπαθεί να χτίσει μια νέα ομάδα και βλέπει τους παίκτες του να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ιδιαίτερα στα δύο ντέρμπι, αλλά δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: «Ο χρόνος είναι σύμμαχός μας, με τον καιρό θα βελτιωθούμε. Το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό, αντιμετωπίσαμε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Δείχνουμε πως βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά οι κλασικές ήταν οι δικές μας, και όταν κυνηγάς τον τίτλο θα πρέπει να τις κάνεις γκολ».

Ο Σκίμπε

Μπορεί λοιπόν οι παίκτες και των δύο ομάδων να έφυγαν με γλυκόπικρα χαμόγελα από το Ολυμπιακό Στάδιο (καθώς αμφότερες ήθελαν τη νίκη για να μην απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο ο ΠΑΟΚ), όμως ένας κύριος έφυγε με το χαμόγελο να είναι πάνω από τα αφτιά του. Ο λόγος για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Μίχαελ Σκίμπε (μην ξεχνάμε ότι μπαίνουμε σε μια κρίσιμη εβδομάδα Εθνικής) που είδε δύο εξαιρετικούς έλληνες παίκτες, κορυφαίοι των ομάδων τους, να διαμορφώνουν το τελικό 1-1.

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Τάσος Μπακασέτας πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και έδειξαν, αν μη τι άλλο, ότι οι έλληνες παίκτες μόνο με… μέσο δεν παίζουν στις ομάδες τους.

Σίγουρα ο γερμανός τεχνικός θα ήθελε την Παρασκευή κόντρα στην Ουγγαρία, στο ίδιο στάδιο, να δει γκολ από τους παίκτες του και τη νίκη που τόσο χρειάζεται η Εθνική για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλου της.

Ιδιαίτερα ο άσος του Ολυμπιακού έδειξε ότι φέτος είναι η χρονιά του, καθώς όποτε είχε την μπάλα στα πόδια ήταν κίνδυνος – θάνατος για την αντίπαλη άμυνα, ενώ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, δείγμα της ποδοσφαιρικής του κλάσης.

Ομως και ο Μπακασέτας δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησε να «τραβήξει» τους συμπαίκτες του, να τους ενθαρρύνει και γενικότερα να παίξει τον ρόλο του αντι-Μάνταλου τουλάχιστον στο ηγετικό κομμάτι, καθώς τόσο έλειψε από την Ενωση ο αρχηγός της. Μάλιστα, βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί στον… Θεό στις καθυστερήσεις και να στείλει στα ουράνια και τους φίλους της ΑΕΚ, αρκετοί εκ των οποίων είχαν αποχωρήσει λίγο νωρίτερα απογοητευμένοι από την εξέλιξη του αγώνα!

«Βλακεία μας»

«Δεν νομίζω ότι αξίζαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Η βλακεία μας ήταν η τελευταία φάση. Δεν γίνεται να κάνουμε τέτοια πράγματα. Πολύ χαζή η τελευταία φάση. Οσον αφορά το υπόλοιπο ματς, και οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρά. Φαινόταν ότι  όποιος προηγηθεί θα έχει πλεονέκτημα, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Ομως επιμένω ότι δεν επιτρέπεται σε μια σοβαρή ομάδα να γίνεται αυτή η φάση στο τέλος» τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ Μαρίνος Ουζουνίδης, αναφερόμενος φυσικά στην τελευταία φάση του αγώνα όπου ουσιαστικά ο Γιάννης Φετφατζίδης «πέταξε» στα πουλιά την ευκαιρία να πάρει η ομάδα του το τρίτο τρίποντο στις καθυστερήσεις. Και μάλιστα με το καλό του πόδι και έχοντας «πιάτο» την εστία του Βασίλη Μπάρκα.