Κανονικά ο Ντέιβιντ Μπλατ θα έπρεπε μετά τον (νέο) αγώνα με τον Χολαργό, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα (88-78 οι Ερυθρόλευκοι), να βγάλει τον τεχνικό των φιλοξενουμένων Αρη Λυκογιάννη και να τον κεράσει!

Πολύ απλά διότι ο Χολαργός για δεύτερη φορά έδειξε τις χτυπητές αδυναμίες που έχει η νέα ομάδα των Ερυθρολεύκων στην αμυντική λειτουργία της κατά διαστήματα.

Οχι ότι δεν το είχε δει – από τα φιλικά – ο αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός, αλλά αν για παράδειγμα το χθεσινό 28-12 του Χολαργού στην τρίτη περίοδο επαναληφθεί την Παρασκευή στη Μόσχα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στη Χίμκι, πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να αποφύγει την ήττα.

Οι Πειραιώτες με έναν καταιγισμό τριπόντων στο φινάλε του ημιχρόνου πήγαν στα αποδυτήρια με +22 (58-36) και μόνο… ντους δεν έκαναν για να φύγουν. Διότι στην τρίτη περίοδο δεν βγήκαν ουσιαστικά στο παρκέ.

«Είναι φανερό ότι στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε το ακριβώς αντίθετο από το πρώτο και δεν παίξαμε καθόλου καλά. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με τον ίδιο αντίπαλο δύο φορές σε τόσο λίγες μέρες, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που είδε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να συνεχίζει σε πολύ υψηλά στάνταρ (24 π., 7 ριμπ.) και τους Γκος (15 π.) Τουπάν (12 π.) και ΛεΝτέι (11 π.) να συνδράμουν. Ο Σπανούλης έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες εύστοχες βολές στο επαγγελματικό πρωτάθλημα (1.401) αφήνοντας δεύτερο πια τον Αγγελο Κορωνιό (1.400).

Ο Κώττας (13 π.) και ο Γιάνκοβιτς (12 π.) ήταν οι καλύτεροι του Χολαργού, που άφησε υποσχέσεις για μια πολύ καλή χρονιά.

Θρίλερ

Στο Λαύριο ο Αρης δεν χρειάστηκε αυτή τη φορά buzzer beater και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα, φεύγοντας νικητής (73-70) από την Ανατολική Αττική, παρά τις πολλές χαμένες βολές στο φινάλε που λίγο έλειψε να του στοιχίσουν. Ηταν εκεί που οι γηπεδούχοι του Χρήστου Σερέλη με σερί 10-2 πέρασαν μπροστά με 66-65 και έδειχναν ικανοί να πάρουν το ροζ φύλλο.

Ομως εκεί ένα φόλοου του Γκάρι ΜακΓκι (8 π.) και ένα τρίποντο του Λάκι Τζόουνς (15 π.), που ήταν και οι κορυφαίοι των φιλοξενουμένων, έφεραν ένα 5-0 (66-70 στα 44”) και οι Κίτρινοι του Βαγγέλη Αγγέλου έφυγαν νικητές.

Τρομερό παιχνίδι-θρίλερ στη Νέα Σμύρνη με την Κύμη, όπως και πέρυσι, να φεύγει νικήτρια με 93-89 κόντρα στον Πανιώνιο (Μπέρι 19 π., 5 ριμπ.) που ήταν άκρως ανταγωνιστικός και έδειξε ότι μπορεί να πετύχει και φέτος τον στόχο της σωτηρίας παρά τα προβλήματα.

Ο Ντίβον Ουάσιγκτον (23 π. με 9/12 σουτ και 4 ριμπ.) και ο Μάνι Ουμπίλαν (15 π. 5 ριμπ.), που ήρθε από τον πάγκο και έκανε τη διαφορά, ήταν καθοριστικοί για τους φιλοξενουμένους που στο κρίσιμο σημείο με ένα 9-0 πήραν το προβάδισμα (59-57 στο 29′) και το κράτησαν ώς το τέλος.