Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει η φωτιά που άναψε η Αμερικανίδα Κάθριν Μαγιόργκα στον οίκο «Κριστιάνο Ρονάλντο» με τη μήνυση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα, κατηγορώντας τον CR7 πως τη βίασε τον Ιούνιο του 2009.

Ο δικηγόρος της Μαγιόργκα, Λέσλι Στόβαλ, αποκάλυψε στη «Mail on Sunday» ότι βρίσκεται σε επαφή και με μια άλλη γυναίκα η οποία επίσης υποστηρίζει πως δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Ρονάλντο. «Είχα τηλεφώνημα από μία γυναίκα που υποστηρίζει πως είχε μια παρόμοια εμπειρία» δήλωσε, αρνούμενος ταυτόχρονα να την κατονομάσει.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» επανήλθε στο μεταξύ δριμύτερο δημοσιεύοντας το έγγραφο της μυστικής συμφωνίας της Μαγιόργκα με τον Ρονάλντο να μην αποκαλυφθούν τα όσα συνέβησαν στις 13 Ιουνίου 2009, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Palms Hotel του Λας Βέγκας.

Η συμφωνία που υπεγράφη το 2010 και από τον «Topher», όπως αναφέρεται ο Ρονάλντο, υποχρέωνε την Αμερικανίδα να τηρήσει σιγήν ιχθύος για όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, όπως και όλους όσοι γνώριζαν για την υπόθεση με αντάλλαγμα 375.000 δολάρια. Μεταξύ των υποχρεώσεων του Ρονάλντο ήταν να της παραδώσει το τεστ που θα έκανε για HIV καθώς το σεξ ήταν δίχως προστασία.

Λίγες ημέρες αργότερα οι δικηγόροι υποχρέωσαν τον CR7 να απαντήσει σε ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Ο Ρονάλντο περιγράφει το σεξ ως απότομο και βιαστικό, ενώ αναφέρει πως η Μαγιόργκα έλεγε επανειλημμένα «όχι, μην το κάνεις αυτό, δεν είμαι σαν τις άλλες». Ο Πορτογάλος στη συνέχεια παραδέχεται πως της ζήτησε συγγνώμη.

Αποκαλύπτεται επίσης ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Ρονάλντο συνέστησε μια «ντριμ τιμ» για να τον προστατεύσει. Συμμετείχαν ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με καλές επαφές στην αστυνομία του Λας Βέγκας, δύο πορτογάλοι δικηγόροι, ένα διάσημο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου, το Schillings, το επίσης διάσημο δικηγορικό γραφείο του Λος Αντζελες Lavely & Singer το οποίο έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν την Τζένιφερ Ανιστον και την Κάμερον Ντίαζ, μια εταιρεία που ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, τον πολύ γνωστό δικηγόρο του Λας Βέγκας Ρίτσαρντ Ράιτ και έναν ιατροδικαστή. Απέναντί τους η Μαγιόργκα παρέταξε έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στις αποζημιώσεις από ασφάλειες αυτοκινήτων.

Χάθηκαν

Τα επίμαχα έγγραφα υποκλάπηκαν και δημοσιεύθηκαν από το Football Leaks (από τα οποία τα πήρε το «Der Spiegel»), γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μια νομική βάση για τη Μαγιόργκα ώστε να στηρίξει τις κατηγορίες της εναντίον του Πορτογάλου. Σύμφωνα με το «Der Spiegel» που επικαλείται τον δικηγόρο της Μαγιόργκα Λέσλι Μαρκ Στόβαλ, τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης έχουν εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει ούτε το φόρεμα, ούτε το εσώρουχο που φορούσε η γυναίκα εκείνη την ημέρα, τα οποία είχαν παραδοθεί στην αστυνομία του Λας Βέγκας. Εχει καταστραφεί επίσης η ηχογραφημένη κατάθεσή της.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος του πρώην μοντέλου έκανε γνωστό πως αναζητεί τη γυναίκα που το 2005 είχε κατηγορήσει τον 20χρονο τότε Ρονάλντο επίσης για βιασμό. Ο νεαρός τότε Ρονάλντο, που ακόμα αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε κατηγορηθεί από μία Γαλλοαφρικανή πως τη βίασε στο ξενοδοχείο Sanderson Hotel του Λονδίνου. Επτά εβδομάδες αργότερα η υπόθεση μπήκε στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων.

Μια δεύτερη γυναίκα είχε κατηγορήσει επίσης τον Ρονάλντο και έναν ξάδερφό του για σεξουαλική επίθεση το ίδιο βράδυ, αλλά απέσυρε τις κατηγορίες, σύμφωνα με τη «Sun».

Ντόμινο

Η υπόθεση μετατρέπεται σε χιονοστιβάδα για τον Ρονάλντο ενώ έχει πλέον αντίκτυπο και στη Γιουβέντους. Η μετοχή της Γηραιάς Κυρίας στο χρηματιστήριο του Μιλάνου έχασε 20% μέχρι την Παρασκευή, από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο ιταλικός σύλλογος στηρίζει με ανακοινώσεις του το asset της ομάδας, αλλά η υπόθεση αρχίζει να ξεφεύγει από τα χέρια της.

Μετά τις ανακοινώσεις της Nike και της EA, δύο εκ των χορηγών του CR7 οι οποίες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη της υπόθεσης, ακολούθησε η κίνηση της EA να κατεβάσει τις φωτογραφίες του Πορτογάλου από τους λογαριασμούς των social media και της ιστοσελίδας της.

«Είμαι έκπληκτος από τη Nike. Οταν διαφορετικές κατηγορίες εξαπολύονται εναντίον άλλων αθλητών, περιμένουν πολύ περισσότερο. Είναι σημαντικό γι’ αυτούς που εξέδωσαν ανακοίνωση. Είναι ξεκάθαρο πως ανησυχούν. Πιστεύω πως φαίνεται η επίδραση των social media. Μπορούν να κρίνουν τις καταστάσεις πολύ περισσότερο από μια δημόσια άποψη», δήλωσε στην «Τέλεγκραφ» ο σύμβουλος στο αθλητικό μάρκετινγκ Νάιτζελ Κάρι.

Ο Ρονάλντο είναι ένας από τους μόλις τρεις αστέρες που έχουν υπογράψει ισόβιο συμβόλαιο με τη Nike έναντι ενός δισ. δολαρίων, ενώ ταυτόχρονα έχει λαμβάνειν 176 εκατ. δολάρια από άλλους χορηγούς. Η καταγγελία ωστόσο της Μαγιόργκα φαίνεται ότι μπορεί να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση. Ο ειδικός στα χορηγικά συμβόλαια Σάιμον Λιφ, που εργάζεται για λογαριασμό της Mishcon de Reya, δηλώνει ότι τα σοβαρά προβλήματα πιθανόν να ξεκινούν μόλις τώρα. Σύμφωνα με τον Λιφ οι εταιρείες όχι μόνο μπορούν να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον Ρονάλντο αν αποδειχθούν οι εναντίον του κατηγορίες, αλλά και να διεκδικήσουν χρήματα απ’ αυτόν που του έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Θεωρίες συνωμοσίας

Την υπόθεση Ρονάλντο σχολίασε ο πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ισπανία. «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν είναι αρκετό για κάποιον να εξαπολύει κατηγορία και ο άλλος να είναι ένοχος γι’ αυτήν. Αν υπάρχει κάτι που είναι αποδεδειγμένο αυτό είναι πως ο Ρονάλντο είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, εξαιρετικός αθλητής, εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και κάποιος που έχει τιμήσει την εικόνα της Πορτογαλίας και βέβαια αυτό που όλοι ευχόμαστε είναι τίποτα να μη λερώσει το ρεκόρ του».

Η εφημερίδα «Ρεπούμπλικα» διατυπώνει μια άλλη θεωρία για το θέμα «Ρονάλντο». Η εφημερίδα της Ρώμης επικαλείται πηγές που αναφέρουν πως «ο Ρονάλντο είναι πεπεισμένος πως όλα όσα συμβαίνουν (αποτυχία στα βραβεία, οι κατηγορίες περί βιασμού, η κόκκινη κάρτα στη Βαλένθια, οι αντιδράσεις των χορηγών) είναι μέρος μιας συνωμοσίας (και ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, χωρίς να κατονομάζεται, κινεί τα νήματα).

Στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Ουντινέζε ο CR7 πέτυχε το δεύτερο γκολ της Γιούβε στη νίκη της ομάδας του με 2-0 και αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν πως ζήτησε από τους συμπαίκτες του να τον αφήσουν μόνο του να πανηγυρίσει μπροστά τις κάμερες πριν τους καλέσει κοντά του για να τον συγχαρούν.

«Ο Ρονάλντο είχε καλό παιχνίδι. Προπονείται ήρεμα και σήμερα πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ», δήλωσε ο Αλέγκρι μετά το παιχνίδι. Ερωτηθείς σε τι πνευματική κατάσταση βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Ρονάλντο, ο προπονητής της Γιούβε είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού: «Μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους δεν γνωρίζω γιατί δεν ζω μαζί του στο σπίτι. Τον βλέπω όμως στον αγωνιστικό χώρο και είναι ήρεμος. Προπονείται, παίζει και πετυχαίνει γκολ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».