Ουδείς αναντικατάστατος είναι (δικαίως) το μήνυμα που μπορεί να περάσει φέτος ο ΠΑΟΚ έχοντας ένα πλήρες και γεμάτο ρόστερ. Με αλλαγές αλλά και νέους σκόρερ (Μαουρίσιο και – με βοήθεια – Κρέσπο) επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα και έμεινε στην κορυφή.

Ετσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου φρεσκάροντας την ομάδα του πήρε και αυτό που ήθελε, αλλά παράλληλα προχώρησε και στην αποφόρτιση βασικών παικτών έπειτα από μια τριάδα πολύ μεγάλων αγώνων και νικών (με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ).

Ενα γκολ νωρίς και ένα προς τη δύση του παιχνιδιού ήταν αρκετά για να φτάσει στο 6/6 ο Δικέφαλος του Βορρά, που είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα με το απόλυτο των βαθμών, αλλά παρέμεινε με συγκάτοικο στο ρετιρέ (τον εξαιρετικό Ατρόμητο), καθώς θυμίζουμε έχει -2 βαθμούς από την περσινή περίοδο.

Το πάλεψε

Θετική η εμφάνιση παρά την ήττα και για τον Απόλλωνα, με νέο προπονητή τον Γιάννη Μαντζουράκη που αναλαμβάνει μια ομάδα στο άλλο άκρο από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (έχει 6 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια) και έχει ένα πολύ δύσκολο έργο.

«Το βασικό για μένα είναι ότι είχαμε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του αγώνα και απλά το μόνο θέμα είναι αν θα βάζαμε τελικά το δεύτερο γκολ με βάση τις ευκαιρίες που είχαμε δημιουργήσει» τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Ραζβάν Λουτσέσκου, που σε σχέση με τον αγώνα στη Λευκορωσία επανέφερε τον Αντρέ Βιεϊρίνια και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην αρχική ενδεκάδα, ενώ ξεκίνησε επίσης βασικό τον Εβγέν Σάχοφ αφήνοντας τον Κάνιας στον πάγκο.

Πλέον και με τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες έχει το περιθώριο να γεμίσει τις μπαταρίες των περισσότερων παικτών του και να παρουσιάσει την ομάδα και πάλι φρέσκια στο ντέρμπι με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Πασχαλάκης ήταν ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που «ζεστάθηκε» αποκρούοντας το σουτ του Τριάδη στο ξεκίνημα του αγώνα (7′) αλλά στο 16′ ο Χοσέ Μαουρίσιο εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Πέλκα και σκόραρε, με τον Λουτσέσκου να χειροκροτάει θερμά καθώς είναι μια κομπίνα που δουλεύουν πολύ στην προπόνηση ώστε να μένει ο σκόρερ ακάλυπτος.

Το ρευστό 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, όταν στο 90′ από ένα ακόμα κόρνερ του Πέλκα ο Κρέσπο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Γκαρός και κατέληξε στα δίχτυα του Χουάντερσον τελειώνοντας το παιχνίδι που είχε και στιγμές αγωνίας για τους γηπεδούχους στις δύο κεφαλιές του Μάντζιου για τους φιλοξενουμένους, αστοχώντας οριακά στην πρώτη (67′) και εξουδετερώνοντας τη δεύτερη ο Πασχαλάκης (87′).

Ο Ακπόμ

«Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι κάθε τρεις μέρες αλλά αποδείξαμε ότι έχουμε το βάθος και την ποιότητα στο ρόστερ για να αλλάζουμε την ομάδα και να κερδίζουμε τα παιχνίδια» τόνισε ο Τσούμπα Ακπόμ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαντζουράκης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Απόλλωνα υποστήριξε: «Μου άρεσε η ομάδα, αλλά όχι το αποτέλεσμα. Θα βρούμε τι πρέπει να αλλάξουμε για να βελτιωθούμε».

Πολύ έντονα τα συναισθήματα λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης όταν οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στο μνημείο που υπάρχει στην Τούμπα, στη μνήμη των έξι φίλων της ομάδας που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών (4/10/1999) και απόθεσαν λουλούδια και ένα στεφάνι για να τιμήσουν τη μνήμη τους.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ζαμπά (72′ Καρέλης), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (87′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς (80′ Ακπόμ).

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ. Μαντζουράκης): Χουάντερσον, Ναδάλες (68′ Σικαμπάλα), Τζανετόπουλος, Βαφέας, Στάθης, Κονέ, Κοντοές, Ντ’ Ούρσο, Τριάδης (86′ Γκαρός), Μάντζιος, Μπεντινέλι (58′ Γκίνο).