«Χ»αμένοι και οι δύο στη Φθιώτιδα με τη Λαμία και τον ΟΦΗ να μένουν ισόπαλοι (1-1) και παρέα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το ντέρμπι στο ΔΑΚ Λαμίας είχε χρώμα από την Αργεντινή, καθώς τόσο το γκολ των φιλοξενουμένων (Χουάν Ανχελ Νέιρα) όσο και αυτό της ισοφάρισης των γηπεδούχων (Χερόνιμο Μπαράλες) τα πέτυχαν Αργεντίνοι.

Μάλιστα, αυτός των γηπεδούχων ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του γηπέδου και επιβραβεύτηκε με το γκολ (με χτύπημα πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Μαστούρ) με το οποίο ισοφάρισε τον αγώνα δέκα λεπτά πριν από το τέλος (80′). Ηταν μια δικαίωση για τον πρώην άσο του Αστέρα Τρίπολης, που ήταν ιδιαίτερα κινητικός, κέρδισε κατά κράτος τις μονομαχίες από τους στόπερ του ΟΦΗ (Μιχόγεβιτς και Ποτουρίδης) και ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου για την κρητική άμυνα, έστω και αν δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.

Από την άλλη πλευρά, ο εγκέφαλος των Κρητικών ήταν ο Βαγγέλης Πλατέλλας, από τα πόδια του οποίου ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθέσεις των φιλοξενουμένων και φυσικά από δική του σέντρα προήλθε και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο φιλοξενούμενος ΟΦΗ, με τον Νέιρα να γράφει το 0-1 (62′) με πλασέ από κοντά.

Πλατέλλας και Νέιρα

Ο Πλατέλλας θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ 20 λεπτά νωρίτερα, όταν μπαίνοντας από αριστερά προσπάθησε να νικήσει τον Σαράνοβ, ο οποίος όμως αντέδρασε εξαιρετικά και εξουδετέρωσε με δύσκολη επέμβαση το σουτ του εξτρέμ των Κρητικών. Ετσι ο Πλατέλλας έκλεψε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του ΟΦΗ από τον Αργεντίνο Χουάν Ανχελ νέιρα, ο οποίος με τρία γκολ μέχρι στιγμής (σαφώς η καλύτερη μεταγραφή των Κρητικών) έχει δώσει τους δύο βαθμούς που έχει ώς τώρα η ομάδα του. Θυμίζουμε ότι είχε πετύχει και τα δύο γκολ του ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο και σκόραρε και χθες. Τρία γκολ, δύο βαθμοί για τον Αργεντίνο. Από ένα πέναλτι ζήτησαν οι δύο ομάδες, η Λαμία στο παρατεταμένο τράβηγμα του Νάστου στον Μπαράλες (60′) και ο ΟΦΗ στο φινάλε του αγώνα σε ένα τράβηγμα πάνω στον Βουό.

Για τους γηπεδούχους ήταν η 3η συνεχόμενη ισοπαλία μετά το 2-2 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και το 0-0 με την Ξάνθη εντός. Τουλάχιστον δεν χάνουν αλλά θα χρειαστούν και νίκες για να μείνουν σε μια δύσκολη χρονιά που υποβιβάζονται, θυμίζουμε, τρεις ομάδες!

Ο ΟΦΗ έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα, αλλά και αυτός θα χρειαστεί να βρει νίκες.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (60′ Βασιλαντωνόπουλος), Αναστασιάδης, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Καραγκούνης (55′ Καραμάνος), Μπερτόλιο (70′ Μαστούρ), Επστάιν, Μπαράλες.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος (83′ Δεληγιαννίδης), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Μεγιάδο, Νάστος, Κοροβέσης, Νέιρα (72′ Παπαστεργιανός), Πλατέλλας, Αραβίδης (60′ Ντίνας), Βουό.