Ο Ριγιάντ Μαχρέζ έστειλε την μπάλα άουτ σε εκτέλεση πέναλτι στο 86ο λεπτό, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έμειναν στο 0-0 στο Ανφιλντ και έτσι απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή. Μαζί τους είναι πλέον και η Τσέλσι, η οποία νίκησε 3-0 τη Σαουθάμπτον στο Σεντ Μέρις.

Μοιραίος παίκτης λοιπόν για τη Σίτι ο Μαχρέζ. Επιλογή του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς ο Σέρχιο Αγουέρο ήταν ήδη στον πάγκο. Κι όμως, ο 27χρονος Αλγερινός έχει το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στις εκτελέσεις πέναλτι στην Πρέμιερ Λιγκ. Μόλις 58% με συνολικά 7/12, ενώ χειρότερος όλων είναι ο Χουάν Πάμπλο Ανχελ με 50% (5/10). Μάλιστα ο Μαχρέζ είχε αστοχήσει σε πέναλτι και τον Μάιο του 2017, κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γκουαρντιόλα μάλλον πιάστηκε αδιάβαστος. «Είχε το θάρρος να αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι. Στις προπονήσεις τα καταφέρνει πολύ καλά, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν κι αυτά. Ημασταν πολύ καλοί στην άμυνα, ενώ είχαμε και τις ευκαιρίες μας», σχολίασε ο καταλανός τεχνικός. Να σημειώσουμε ότι ο Γκουαρντιόλα έχει νικήσει μόλις μία φορά τον Γιούργκεν Κλοπ στις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις τους, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ηταν ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, καθώς οι δύο ομάδες πρόσεξαν ιδιαίτερα την άμυνα με αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν οι επιθέσεις. «Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές και καταφέραμε να τους περιορίσουμε. Το ίδιο έκαναν και αυτοί στη δική μας επίθεση. Θέλαμε ένα καλό αποτέλεσμα μετά την ήττα από τη Νάπολι», είπε ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Η Τσέλσι με τα γκολ των Αζάρ, Μπάρκλεϊ και Μοράτα νίκησε 3-0 τη Σαουθάμπτον. «Είναι νωρίς ακόμα να σκεφτόμαστε για τίτλο. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά θα είναι υπέροχο να τον διεκδικήσουμε», είπε ο Εντέν Αζάρ (πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ με επτά γκολ), ενώ αναφέρθηκε και στον Ρος Μπάρκλεϊ: «Αγωνίστηκε και πάλι πολύ καλά. Σκόραρε, έδωσε ασίστ και το βασικό είναι ότι δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις».

Ανεβαίνει η Αρσεναλ

Η Αρσεναλ δείχνει σε κάθε παιχνίδι ότι βελτιώνεται συνεχώς. Με το χθεσινό 5-1 επί της Φούλαμ στο Κράβεν Κότατζ συμπλήρωσε εννέα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε από τον Απρίλιο του 2015.   Λουκάκου και Ομπαμεγιάνγκ σημείωσαν από δύο γκολ, ωστόσο ο παίκτης που κέρδισε το χειροκρότημα ήταν ο Ααρον Ράμσεϊ. Ο 27χρονος μέσος μπήκε στο παιχνίδι στο 67′ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, 39 δευτερόλεπτα αργότερα, σκόραρε. «Ηταν ένα σημαντικό γκολ τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα. Εκτελεστής για εμάς είναι κάθε παίκτης», σχολίασε ο Ουνάι Εμερι.

Να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο του Ράμσεϊ λήγει στο τέλος της σεζόν και ο 27χρονος είναι έτοιμος να αποχωρήσει, καθώς η ομάδα δεν συνέχισε τις συζητήσεις για νέα συμφωνία: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, η ομάδα αποφάσισε. Η ζωή συνεχίζεται», έγραψε σε ένα tweet, το οποίο διέγραψε στη συνέχεια.