Δύο εβδομάδες διακοπής. Χρονικό διάστημα που ξεκίνησε από χθες για Παναιτωλικό και Λεβαδειακό με διαθέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες. Στο Αγρίνιο ο Τραϊανός Δέλλας νιώθοντας τον χρόνο σύμμαχο, στη Βοιωτία ο Ακης Μάντζιος έχοντας την πίεση να λύσει (αν προλάβει) μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Ετσι είναι τα «πιτς» της Σούπερ Λίγκας. Αυτές οι «εθνικές διακοπές». Κουβαλάς σε αυτά ό,τι έχεις αποκομίσει στο πρόσφατο διάστημα. Και κυρίως το τελευταίο αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση, για τις δύο εκπροσώπους της επαρχίας, το 2-1 του Σαββάτου, σκορ με το οποίο επικράτησε ο Παναιτωλικός στο μεταξύ τους αντάμωμα. Οι νικητές έχουν πλέον οκτώ βαθμούς με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Οι ηττημένοι με μόλις ένα τρίποντο στο σακούλι τους και αυτό από τις 3 του Σεπτεμβρίου (Λεβαδειακός – Απόλλων 1-0). Για την ομάδα του Μάντζιου αν προσθέσει κανείς και την ήττα στο Κύπελλο (από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο) παρατηρεί κανείς στον έλεγχο μόλις μία νίκη για έξι ήττες, με 2-11 γκολ! Το δεύτερο ήρθε το Σάββατο στο 86′ όταν Σαβαντογκό μείωσε και – τέλος πάντων – έκλεισε το σκορ στο Αγρίνιο.

Με… καραμπόλα

Νωρίτερα ο Παναιτωλικός είχε πάρει προβάδισμα με τον Ερικσον (49′) από απίστευτη κόντρα με τον Αντιλέχου που πήγε να διώξει, και είχε κλειδώσει το τρίποντο από το 58′ (Μοράρ), ενώ έχασε και την ευκαιρία να δώσει έκταση στην επικράτησή του όταν ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε πέναλτι (δοκάρι) στο 62′. Ο Μοράρ που έχει ήδη 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Τα… διπλά από τον Λεβαδειακό, που έπαιξε από το 64′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Νανγκίς και που στο 93′ είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον νεαρό Φώτη Ιωαννίδη. Τα λάθη στα οποία στάθηκε ο Δέλλας μετά το ματς δεν απέβησαν μοιραία για τους Αγρινιώτες που βρίσκονται πλέον πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Μαλής, Ρότσα, Ερικσον, Πάουλο, Μάζουρεκ (66′ Μπαρμπόσα), Μοράρ, Ντίας (83′ Μανά), Καμαρά (77′ Λουσέρο).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (65′ Ομο), Σουμπίνιο (64′ Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι (75′ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανγκίς.