Το παιχνίδι στο Περιστέρι έχει ολοκληρωθεί μόλις λίγα λεπτά. Ο Ατρόμητος έχει πετύχει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, την πέμπτη στα έξι ματς πρωταθλήματος που έχει δώσει και παραμένει αήττητος για έκτο σερί παιχνίδι. Ο Ατρόμητος έχει… ξεμπερδέψει και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας επικρατήσει με 1-0 χάρη σε ένα ακόμα γκολ του Ευθύμη Κουλούρη και επιμένει. Επιμένει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ. Χέρι χέρι.

Ο Νταμίρ Κάναντι αγκαλιάζει έναν προς έναν τους συνεργάτες του και τους υπόλοιπους στον πάγκο. Μπαίνει στο γήπεδο και σπεύδει προς τους παίκτες του. Τους χαιρετάει επίσης έναν προς έναν. Μέχρι που γυρίζει το βλέμμα του προς την εξέδρα. Χειροκροτά, χαιρετά, υποκλίνεται, χαμογελά.

Από εκεί που σταμάτησε

Χαμογελά σαν ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος. Ο αυστριακός τεχνικός, ο πρωτομάστορας του… θαύματος που λέγεται Ατρόμητος και που για δεύτερη σερί σεζόν ζει το όνειρό του, δεν μπορεί πια να κρύβεται. Το αυστηρό προφίλ του έχει πάει… περίπατο. Το δημιούργημά του έπειτα από έξι αγωνιστικές είναι στην κορυφή. Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Αλλη μια νίκη που παρά το 1-0 που έδειξε το ταμπλό ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία. Δίχως ο Ατρόμητος να χρειαστεί να πατήσει το πόδι στο γκάζι. Χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον γνωστό… φονιά Ευθύμη Κουλούρη να πετυχαίνει ακόμα ένα γκολ. Το τέταρτο σε έξι αγώνες, που τον φέρνει τούτη την ώρα στην κορυφή των σκόρερ. Πρωτιά και εκεί για τους Περιστεριώτες.

Το πρόβλημα του ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη πλευρά προβλημάτισε με την εικόνα του από τη μέση και μπροστά. Μια ομάδα χωρίς φαντασία, με ελάχιστη δημιουργία, που απειλεί ελάχιστα και δεν μπορεί να φτιάξει εύκολα ευκαιρίες. Η αποχώρηση του Κόντε φαίνεται όχι μόνο στην παραγωγικότητα των γκολ, αλλά και σ’ αυτή των φάσεων, αφού ο Ισπανός μπορούσε και να δημιουργήσει και να εκτελέσει. Δύο καλές στιγμές όλες κι όλες σε 90 λεπτά, που ήρθαν να προστεθούν στις δύο που δημιούργησε την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Τέσσερις φάσεις σε 180 λεπτά. Το πρόβλημα είναι μεγάλο…

Οι Ηπειρώτες, πάντως, έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή Κοτσάνη, για μη καταλογισμό πέναλτι του Μπρούνο πάνω στον Ξυδά στο 11′ της αναμέτρησης. Πέναλτι που δεν δόθηκε, με τον Ατρόμητο να παίρνει τα ηνία του αγώνα, να σκοράρει στο 38′ με κεφαλιά του Κουλούρη και να διατηρεί με ευκολία και με άψογη διαχείριση το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκις, Χατζηισαΐας, Μπουσούλασιτς, Μούγιακιτς (85′ Κωτσόπουλος), Ουγκράι (64′ Ούμπιντες), Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο, Ρισβάνης, Γιαννούλης (72′ Κιβρακίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ (46′ Κάστρο), Λίλα, Μυστακίδης (59′ Αθανασιάδης), Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Βιντάλ, Ξύδας (64′ Κρίζμαν), Κακουμπά.