Ορισμένοι το πρόσεξαν, αλλά το προσπέρασαν πολύ γρήγορα. Μόνο επιδερμική προσέγγιση έκαναν. Αλλοι δεν το κοίταξαν καν. Και ακόμη λιγότεροι έκαναν πως δεν το είδαν. Πού έπεσε το μάτι στα ματς της Κυριακής; Πολύ απλά, στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και δη στην απόφαση του Μαρτίνς να δώσει ξανά φανέλα βασικού στο δίδυμο που έκανε λάθος την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μέσα ο Γιαννιώτης, μέσα και ο Βούκοβιτς.

Αν για τον σέρβο κεντρικό μπακ δεν μπορεί να ειπωθούν πολλά, καθόσον από την αρχή απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πορτογάλου προπονητή, η εκ νέου χρησιμοποίηση του Γιαννιώτη γεννά από μόνη της κουβέντα. Γιατί σε άλλες περιπτώσεις, δεν θα απείχε πολύ από την πραγματικότητα να ειπωθεί ότι κάποιος τεχνικός θα άλλαζε τον γκολκίπερ του. Το έχουμε δει το έργο σε αρκετές ομάδες.  Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι ο αναπληρωματικός του Ολυμπιακού, ο Σα, είναι πρόσωπο που γνωρίζει καλά ο Μαρτίνς. Κι όμως, ο κόουτς πολύ σωστά αποφάσισε να στηρίξει τον Γιαννιώτη, να μην αφήσει κανέναν να αμφισβητήσει τον τερματοφύλακα και ειδικά σε μια στιγμή που ο «άσος» δεν κλήθηκε στην εθνική ομάδα.

Ο τεχνικός έδωσε δείγματα ενός πολύ αξιόλογου χαρακτήρα και προφανώς με τη συγκεκριμένη τακτική κερδίζει τους ποδοσφαιριστές του. Δεν τους ρίχνει στην πυρά στο πρώτο λάθος – ποντάρει στον εγωισμό και στη διάθεσή τους να αποδείξουν πάνω στο χορτάρι πολλά πράγματα. Ο Γιαννιώτης αποτελεί ένα στοίχημα για τον Ολυμπιακό. Παιδί χαμηλών τόνων, δόθηκε δεξιά κι αριστερά ως δανεικός, έδειξε προσόντα και πρόοδο, σταδιακά ανέβηκε στην ιεραρχία και αυξήθηκαν όχι μόνο οι απαιτήσεις του, αλλά και οι απαιτήσεις των άλλων από αυτόν.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ το σφάλμα που έκανε κόστισε. Στην Ιταλία ο Σα δεν είχε κακή απόδοση, αφήστε που γενικά στον Ρέντη δείχνει στοιχεία αξιόπιστου γκολκίπερ. Ωστόσο, ο οργανισμός του Ολυμπιακού έκρινε ότι πρέπει να στηριχθεί ο έλληνας τερματοφύλακας, και όντως ο παίκτης απέδωσε πολύ θετικά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ίσως για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα να ήταν αληθινά πολύ σταθερός. Να γέμισε με ηθικό; Πιθανόν. Το βέβαιο είναι πως ανάλογες κινήσεις έχουν θετικό αντίκτυπο και επιβεβαιώνουν πως κανόνες υπάρχουν, ενώ μόνο ανοδική πορεία μπορούμε να περιμένουμε. Γιατί από τα λάθη του μαθαίνει κάποιος. Οι γκολκίπερ δύσκολα αλλάζουν εξάλλου. Και παράλληλα, από τη στήριξη που λαμβάνει προχωρεί στην αθλητική ζωή και γίνεται αυτός που όλοι θέλουν να δουν. Ενας πανέτοιμος παίκτης, ένα προϊόν της ομάδας που επένδυσε με επιμονή και σωστά πάνω του.