Τι και αν είχε τους πιο δύσκολους αντιπάλους; Τι και αν του έκανε τη ζωή δύσκολη, μέσα στις πίστες, ο Σεμπάστιαν Φέτελ; Ο Λιούις Χάμιλτον απέδειξε και φέτος ότι είναι ο κορυφαίος πιλότος των τελευταίων ετών και όπως φαίνεται τίποτα δεν τον σταματά προς την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, τον πέμπτο της καριέρας του. Αρκεί να διακριθεί σε μια ακόμη κούρσα. Ο βρετανός πιλότος κατάφερε από το καλοκαίρι και μετά να ανοίξει σημαντικά τη βαθμολογική ψαλίδα εις βάρος του Φέτελ (Ferrari), όντας ένας πεισματάρης πιλότος που έχει είδωλο τον Μίχαελ Σουμάχερ.

Η ζωή του Χάμιλτον είναι γνωστή, μιας και ο ίδιος έχει φροντίσει με δεκάδες συνεντεύξεις του (αλλά και ντοκιμαντέρ) να μην ντρέπεται ούτε για το προσφυγικό του «κράμα», ούτε να κοκκινίζει όταν τον ρωτούν για τον φτωχό πατέρα του, που έκανε τρεις δουλειές για να τον συντηρήσει στο πολυδάπανο μηχανοκίνητο σπορ και στους αγώνες καρτ στη Βρετανία.

Γεννήθηκε το 1985, είναι 33 ετών και έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα στη Formula 1. Η πρώτη του επαφή με τους αγώνες ήταν σε ηλικία έξι ετών, όταν ο πατέρας του τού χάρισε ένα καρτ. Γρήγορα απέδειξε ότι η επένδυση των εκατοντάδων στερλινών που είχε «στεγνώσει» τον κουμπαρά του πατέρα του δεν πήγε χαμένη. Η πορεία του ήταν πάντα ανοδική και το μόνο που έβλεπε – όσο περνούσε ο χρόνος – ήταν το βάθρο. Νίκες στα καρτ, νίκες και στο προπύργιο της Formula 1, τη Formula 3. Πολύ γρήγορα μεταπήδησε στη Formula 1. Μάλιστα, η κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος είχε και ένα ηλικιακό ρεκόρ: ήταν ο νεαρότερος σε ηλικία πιλότος που έγινε πρωταθλητής.

Μπουλντόγκ, Μύκονος και νουντλ

Είναι λάτρης των σκυλιών, κυρίως των μπουλντόγκ και, όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος, είναι σαν να έχεις στο σπίτι μικρά παιδιά, αφιερώνοντας αρκετές ώρες στη φροντίδα τους. Ο Ρόσκο, ένα από τα μπουλντόγκ του, είναι ο πιο πιστός του φίλος, που τον ακολουθεί σε όλα τα γκραν πρι. Ο Χάμιλτον είναι χριστιανός, λατρεύει τα δημητριακά και είναι λάτρης της κινέζικης κουζίνας. Φανατικός προς το παρόν εργένης, είναι ο πιο περιζήτητος γαμπρός. Πρόσφατα, ένας από τους βασικούς χορηγούς του ανέλαβε μέσω ντοκιμαντέρ να προβάλει τη ζωή του, ενώ στο πιο πρόσφατο επεισόδιο δείχνει πώς ο αδελφός, ο πατέρας και η μητέρα του τον έχουν εμπνεύσει να βλέπει την κάθε πρόκληση ως ευκαιρία για την επίτευξη των στόχων του.Η προσωπική του ζωή έχει πολλές φορές μπει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω των έντονων στιγμών που ζει έξω από τις πίστες. Λατρεύει τη Μύκονο, την οποία επισκέφθηκε και φέτος και μάλιστα δεν δίστασε να αφιερώσει αρκετό χρόνο για να μαζέψει σκουπίδια από μια απόκρημνη παραλία της, ενώ ρισκάρει πολλές φορές με εξτρίμ σπορ, παρά τις συστάσεις της ομάδας του, που φοβάται μην τραυματιστεί σοβαρά και καταστρέψει την καριέρα του. Το καλοκαίρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Mercedes-Benz αξίας 44 εκατομμυρίων ευρώ.

Κλειδώνοντας τον τίτλο

Πώς θα κλειδώσει ο Λιούις Χάμιλτον έναν ακόμη τίτλο; Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στον επόμενο αγώνα, στο Οστιν του Τέξας. Σήμερα, ο Χάμιλτον έχει – μετά τη νίκη του στην Ιαπωνία – 67 βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο οδηγό, τον Σεμπάστιαν Φέτελ (331 βαθμοί έναντι 264).

Για να σηκώσει ακόμη μια κούπα – την πέμπτη στην καριέρα του – θα πρέπει να συλλέξει στο επόμενο γκραν πρι στο Τέξας οκτώ βαθμούς περισσότερους από τον Φέτελ με τη Ferrari (όπως να νικήσει στον αγώνα και ο Φέτελ να τερματίσει στην τρίτη θέση ή και πιο πάνω).