«Εδώ είναι ο Εμπαπέ» έγραψε η «Εκίπ» στο πρωτοσέλιδό της κάνοντας ουσιαστικά αναφορά στο μότο της Παρί «Εδώ είναι το Παρίσι».

Τέσσερα γκολ σε 13 λεπτά στη νίκη της Παρί με 5-0 επί της Λυών. Στην ηλικία των 19 ετών και 9 μηνών έγινε ο πρώτος παίκτης και συνάμα ο νεότερος που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε αγώνα της Λιγκ 1 στις τελευταίες 45 σεζόν. Το πιο εντυπωσιακό: θα μπορούσε να είχε πετύχει άλλα τρία, αλλά τον σταμάτησαν ο τερματοφύλακας της Λυών Αντονι Λόπες και το δοκάρι, ενώ κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Νεϊμάρ.

«Η Ευρώπη στα πόδια του» ήταν ο τίτλος της «Φιγκαρό», που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Φεύγοντας από το Πάρκο των Πριγκίπων κρατούσε αγκαλιά την μπάλα του αγώνα, την οποία είχαν υπογράψει όλοι οι συμπαίκτες του, που έχουν σοκαριστεί κι αυτοί όπως όλος ο κόσμος με τις δυνατότητες του συμπαίκτη τους.

«Η Χρυσή Μπάλα; Γιατί όχι; Δεν αποκλείω τίποτα» δήλωσε στους δημοσιογράφους. Και πολύ καλά κάνει. Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως ο Εμπαπέ είναι ένας από τους 30 υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα και ταυτόχρονα υποψήφιος μαζί με ακόμα εννέα παίκτες για το νέο βραβείο «Ρεϊμόν Κοπά» που θα απονέμεται σε ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Ο νεαρός Γάλλος είναι το μεγάλο φαβορί για το βραβείο «Ρεϊμόν Κοπά» για το οποίο ψηφίζουν όλοι οι παίκτες που έχουν στην κατοχή τους Χρυσή Μπάλα.

Φαινόμενο

Ο πρώτος τινέιτζερ που σκοράρει δις σε αγώνα Μουντιάλ μετά τον Πελέ το 1958, το next big thing, ο φυσικός διάδοχος του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο, πρόσθεσε την Κυριακή το βράδυ μια ακόμα σελίδα στην ήδη μεγάλη, για την ηλικία του, ιστορία του στο γαλλικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Γρήγορος σαν τον άνεμο, δυνατός σαν ατσάλι, με μοναδική τεχνική κατάρτιση και ψυχοσύνθεση πρωταθλητή παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Εμπαπέ είναι καταδικασμένος να κατακτήσει την κορυφή του Ολύμπου με όχημα, προς το παρόν, την Παρί Σεν Ζερμέν που έσπασε ένα ρεκόρ 82 χρόνων στο πρωτάθλημα με την ένατη συνεχόμενη νίκη της.

«Είναι ένα φαινόμενο. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι για πολλά χρόνια γιατί το ποδόσφαιρο θα τον ευχαριστεί» ήταν το σχόλιο του Νεϊμάρ, που βλέπει το βασίλειό του στο Παρκ ντε Πρενς να παραδίδεται σιγά σιγά στα χέρια του νεαρού Γάλλου. Ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου παραδέχθηκε επίσης ότι ο επτάχρονος γιος του Νταβί Λούκα ντα Σίλβα Σάντος είναι μεγάλος θαυμαστής του συμπαίκτη του.

«Ο γιος μου λατρεύει τον Εμπαπέ. Τον πήρα μαζί μου στην προπόνηση και συνεχώς μου μιλούσε για τον Κιλιάν. Ηθελε να βγάλει μια φωτογραφία να τη δείξει στους φίλους του στο σχολείο. Την πήρε και ήταν πολύ ευτυχισμένος».

Ο χαρακτήρας του Εμπαπέ και η πίστη που δείχνει στις δυνατότητές του είναι στοιχεία που τον έχουν φέρει στο σημείο όπου είναι σήμερα και αυτά που θα τον απογειώσουν στην κορυφή. «Ολοι λένε πως είναι νέος αλλά στο κεφάλι δεν είναι νέος», σχολίασε ο πρόεδρος της Παρί Νάσερ αλ Κελαϊφί, ο οποίος έβγαλε από τα ταμεία του συλλόγου 180 εκατ. ευρώ για να τον φέρει από τη Μονακό στο Παρίσι.

«Θα συνεχίσω να βελτιώνομαι. Αν έρθει, ήρθε, αλλά κι αν δεν έρθει κανένα πρόβλημα», λέει ο Εμπαπέ για τη Χρυσή Μπάλα. Ταυτόχρονα όμως δηλώνει πως μπορεί και καλύτερα. Ακούγεται ως απειλή για κάποιους…