Οι εμφανίσεις του τον έχουν φέρει στην πόρτα της εθνικής ομάδας. Μοιάζει δεδομένο πως το 2019 θα γίνει για πρώτη φορά διεθνής με τους «μεγάλους». Θα γίνει γιατί το αξίζει. Γιατί έχει αποδείξει πως όχι μόνο μπορεί να τα βάλει με μεγαλύτερούς του, αλλά να διακριθεί ανάμεσά τους.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάννης μοιάζει με παιδί-θαύμα. Εχει καταφέρει μέσα σε έξι αγωνιστικές να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού. Κανονικός ηγέτης. Οι αριθμοί του αποδεικνύουν τη συμβολή που έχει στην εξαιρετική – και αήττητη – πορεία του Παναθηναϊκού έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Από τα 13 γκολ που έχει σημειώσει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα, ο Χατζηγιοβάννης έχει συμμετοχή στα 7 απ’ αυτά. Περισσότερα από τα μισά. Αρχής γενομένης από τη δεύτερη αγωνιστική και το εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία. Εκεί που είχε μια ασίστ στον Μπουζούκη, στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε κόντρα στη Λάρισα την 3η αγωνιστική. Κερδισμένο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος για το τελικό 1-3 του Παναθηναϊκού στο AEL FC Arena.

Μια αγωνιστική αργότερα, απέναντι στον Λεβαδειακό, ο «Χάτζη» βάζει τη σφραγίδα του. Δύο ασίστ… πάρε-βάλε σε Καμπετσή και Χατζηθεοδωρίδη τον καθιστούν MVP του αγώνα. Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα την 5η αγωνιστική… τρώει χόρτο για να πετύχει με κεφαλιά ψαράκι το 1-1 και να ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής, ενώ στην Τρίπολη είναι και πάλι εκεί τη στιγμή που η μπάλα «καίει».

Στο 90′ κυνηγάει μια φάση που οι περισσότεροι θα παρατούσαν, κερδίζει το πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο Μακέντα και ισοφαρίζει ένα λεπτό αργότερα. Παιδί-θαύμα, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί τον MVP του Παναθηναϊκού έως τώρα.

Ο «εκτελεστής»

Ο Μακέντα υποσχέθηκε στην παρουσίασή του πολλά γκολ. Δεν ζήτησε χρόνο. Δεν έψαξε για άλλοθι. Δεν ασχολήθηκε με όσα λέγονταν ή γράφονταν. Το μόνο που είπε είναι ότι διάλεξε το νούμερο 9 γιατί με αυτό είχε σημειώσει τα περισσότερα γκολ του στο πρωτάθλημα. Η υπόσχεσή του τηρείται στο ακέραιο. Τρία γκολ έως τώρα (δύο στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο), μία ασίστ για το γκολ του Γιόχανσον κόντρα στον Λεβαδειακό, ηγετική παρουσία μέσα στο γήπεδο. Κι όλα αυτά χωρίς καν να έχει φτάσει στο 50% της ετοιμότητάς του, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου.

Περισσότεροι βαθμοί από ΑΕΚ, ΟΣΦΠ

Τρεις περισσότερους βαθμούς έχει κερδίσει στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Δεκαέξι είναι οι κερδισμένοι των Πρασίνων (10 λόγω του -6 λέει το ταμπλό), από 13 έχουν οι δύο μεγάλοι του αντίπαλοι. Αν δεν υπήρχε η τιμωρία θα πήγαινε για ντέρμπι κορυφής την 8η αγωνιστική στην Τούμπα.