Ακόμα δεν έχει χωνέψει τον τρόπο με τον οποίο η εθνική μας ομάδα ηττήθηκε στην Ουγγαρία ο Μίχαελ Σκίμπε. Ιδιαίτερα το δεύτερο γκολ των Ούγγρων, όπου μέχρι να σκοράρουν σούταραν κάνα… τέταρτο στην εστία του Βασίλη Μπάρκα, τον ξεπερνά.

Ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι έχει σταθεί ο γερμανός τεχνικός μιλώντας προς τους παίκτες του σχετικά με τον αγώνα της Παρασκευής με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ, το οποίο είναι σαν τελικός για την Εθνική μας που θέλει μόνο νίκη για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς στον όμιλο.

«Ουσιαστικά με τέσσερις βαθμούς στα δύο παιχνίδια με Ουγγαρία εντός και Φινλανδία εκτός κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, καθώς στη συνέχεια θα τελειώσουμε τον όμιλο στην έδρα μας με Εσθονία και Φινλανδία» αποφάνθηκε ο Σκίμπε, που θέλει να δει ενέργεια από τους διεθνείς και πείσμα.

Ενθουσιασμένος από το ντέρμπι

Την Κυριακή είχε βρεθεί στο ΟΑΚΑ και είχε κάθε λόγο να φύγει ενθουσιασμένος από την παρουσία των Ελλήνων και όχι μόνο των δύο σκόρερ του ντέρμπι  (Φορτούνης και Μπακασέτας) που ήταν στην Εθνική, αλλά και από αυτούς που έχασαν τις ευκαιρίες (Λαμπρόπουλος – Φετφατζίδης), τους οποίους μάλιστα κάλεσε την επόμενη μέρα στην ομάδα.

Το καλό με τον Μίχαελ Σκίμπε είναι ότι έχει ιδία άποψη καθώς βρίσκεται αρκετό καιρό στην Ελλάδα και παρακολουθεί αρκετά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος από κοντά, ενώ όσον αφορά τους διεθνείς του εξωτερικού υπάρχει και η καλωδιακή τηλεόραση…

Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του γερμανού τεχνικού έχει να κάνει με τους πολλούς καλούς τερματοφύλακες που διαθέτει, με τελευταία προσθήκη την κλήση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και αυτό φυσικά είναι καλό και για τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος ναι μεν δεν χάνει τη θέση του βασικού, αλλά μεγαλώνει ο ανταγωνισμός.

Ο Βλαχοδήμος

Μάλιστα ο Σκίμπε πήρε θέση και για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, τον άνθρωπο που έκοψε ουσιαστικά τον δρόμο της ΑΕΚ προς μια μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει μια σημαντική νίκη με εκπληκτική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι τον υπολογίζει και με το παραπάνω, εκφράζοντας μάλιστα και την ικανοποίηση ότι και ο ίδιος ο παίκτης θέλει να παίζει στην Εθνική Ελλάδος καθώς είχε μιλήσει προσωπικά μαζί του. Απλά υπενθύμισε ότι δεδομένου ότι έχει αγωνιστεί στους μικρούς της Γερμανίας (U21) περιμένουν τη γνωμοδότηση της FIFA και της UEFA για να ανάψουν το πράσινο φως.

Βέβαια εδώ να αναφέρουμε ότι ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και το θέμα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα δώσει με την Εθνική Ανδρών ο Βλαχοδήμος να είναι με την εθνική μας ομάδα για να κατοχυρωθεί, καθώς ούτε η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να τον μπλοκάρει.

Απλά ενδεχομένως να προσπαθήσει να τον πείσει να παίζει με τη δική της φανέλα. Εκεί θα μετρήσει η επαφή του Μίχαελ Σκίμπε και της ΕΠΟ με τον πορτιέρο της Μπενφίκα.

Πίεση ψηλά

Στο τεχνικό κομμάτι, ο Σκίμπε αυτό που θα ζητήσει από τους παίκτες του είναι να πιέσουν ψηλά και αποτελεσματικά για να μην αφήσουν χώρους στους Ούγγρους, κάτι που έγινε κατ’ επανάληψη στον αγώνα της Βουδαπέστης και το πληρώσαμε ακριβά. Οπως και να ‘χει, είναι δεδομένο ότι με τη συμπαράσταση του κόσμου η Εθνική αναμένεται να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο την Παρασκευή, όσο βέβαια και αν το ΟΑΚΑ είναι πολύ μεγάλο γήπεδο και αν δεν έχει τουλάχιστον 30.000 θεατές φαντάζει περισσότερο σαν παγωμένη έδρα, αλλά αυτό είναι κάτι που γνώριζε η ΕΠΟ όταν αποφάσιζε την αλλαγή της έδρας, η οποία τελικά δεν ευδοκίμησε να είναι (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον) η Θεσσαλονίκη και το γήπεδο της Τούμπας.

Οσον αφορά τις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, προκάλεσαν την απορία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για τη μη κλήση του Τάσου Χατζηγιοβάννη.Παντως, στην αποστολή ενσωματώθηκαν οι Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Φορτούνης, Μήτρογλου. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε θεραπεία , ενώ ο Μάνταλος αποχώρησε μετά το δείπνο.