Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που πίεσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εξαγοράσει τη σιωπή της Κάθριν Μαγιόργκα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωνε αθώος για την καταγγελία για βιασμό της Αμερικανίδας, αποκαλύπτει η «Κορέιο ντα Μάνια».

Η εφημερίδα που φημίζεται για τις πηγές της στο περιβάλλον του CR7 αποκαλύπτει πως ο Ρονάλντο αποφάσισε να μη στηριχτεί μόνο στον δικηγόρο των διασήμων Ντέιβιντ Τσέσνοφ και προσέλαβε στο οπλοστάσιό του τον κορυφαίο εγκληματολόγο του Λας Βέγκας Πίτερ Κρίστιανσεν.

Σύμφωνα με την «Κορέιο ντα Μάνια», οι δικηγόροι του Ρονάλντο βάζουν στο κάδρο της υπόθεσης και τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία είχε πάρει μεταγραφή το επίμαχο διάστημα έναντι ποσού – ρεκόρ για την εποχή. Η εφημερίδα υποστηρίζει πως η Ρεάλ άσκησε πίεση στον παίκτη να υπογράψει τη συμφωνία και να πληρώσει 375.000 δολάρια στην Αμερικανίδα, αν και ο ίδιος δήλωνε αθώος.

«Οι ανησυχίες είχαν ενταθεί λόγω του γεγονότος ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ροζ Τύπου, γιατί στη διάρκεια των διακοπών του στην Αμερική είχε έρθει κοντά στην Πάρις Χίλτον. Η επένδυση της Ρεάλ στον παίκτη ήταν τεράστια και παρά το γεγονός ότι κανείς δεν αμφέβαλλε για την ποδοσφαιρική του αξία, υπήρχε μια κάποια ανησυχία για τις συνέπειες της συμπεριφοράς του εκτός γηπέδων» γράφει η πορτογαλική εφημερίδα.

Επιβεβαίωση

Γι’ αυτούς τους λόγους, τους μήνες που ακολούθησαν τις διακοπές του ο ισπανικός σύλλογος και οι δικηγόροι του παίκτη αποφάσισαν μαζί πως η καλύτερη λύση θα ήταν να έρθει ο Ρονάλντο σε συμβιβασμό με τη Μαγιόργκα.

Στην πρώτη του ανακοίνωση ως εκπρόσωπος του Ρονάλντο, ο δικηγόρος Πίτερ Κρίστιανσεν ουσιαστικά επιβεβαιώνει την πορτογαλική εφημερίδα υποστηρίζοντας πως ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής πράγματι υπέγραψε τη συμφωνία με τη Μαγιόργκα, όχι όμως γιατί παραδέχτηκε την ενοχή του, αλλά για να αποφύγει αυτό που συμβαίνει σήμερα, το οποίο καταστρέφει τη φήμη που έχτισε τόσα χρόνια.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν αντικρουόμενες θέσεις του Ρονάλντο και της Μαγιόργκα για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα. Η Αμερικανίδα υποστηρίζει πως έφυγε από τη σουίτα του Palms Palace αμέσως μετά τον – σύμφωνα με την ίδια – βιασμό της. Η εκδοχή του Ρονάλντο αναφέρει πως μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής αυτός και η Μαγιόργκα επέστρεψαν στο νάιτ κλαμπ Rain, όπου πέρασαν μαζί αρκετές ώρες.

Η έρευνα

Ποιοι είναι όμως οι κίνδυνοι που διατρέχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τη μήνυση της Μαγιόργκα για βιασμό;

Ολα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα των ερευνών της αστυνομίας του Λας Βέγκας. Αν ο Ρονάλντο κριθεί ένοχος, κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση (δύσκολο, αλλά πιθανό). Αν απαλλαγεί από τις κατηγορίες, η ιστορία θα ξεφουσκώσει σαν σαπουνόφουσκα, αλλά η Μαγιόργκα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα έχοντας απέναντί της την Ντριμ Τιμ υπεράσπισης του Ρονάλντο.

Ως βάση για τη νέα έρευνα που ξεκίνησε η αστυνομία του Λας Βέγκας θα πάρει την κατάθεση της Μαγιόργκα το 2009. Η 25χρονη τότε Αμερικανίδα είχε καταγγείλει τον βιασμό της, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα του Ρονάλντο.

Επίσης σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα ρούχα τής καταγγέλλουσας που φορούσε την επίμαχη βραδιά, τα οποία, παρά τα όσα γράφτηκαν στο «Ντερ Σπίγκελ» και ειπώθηκαν από τους δικηγόρους της Μαγιόργκα, δεν έχουν χαθεί. Μιλώντας για το θέμα, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λας Βέγκας δήλωσε στην «Τούτοσπορτ»: «Δεν είναι αλήθεια πως χάσαμε τα στοιχεία, τίποτα δεν έχει εξαφανιστεί. Τα έχουμε ακόμα στην κατοχή μας». Πρόσθεσε πως ο Ρονάλντο πιθανόν να χρειαστεί να καταθέσει, όχι όμως ως κατηγορούμενος, αλλά ως άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Το πότε θα συμβεί αυτό παραμένει άγνωστο. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και η ιατρική έκθεση που πιθανόν να επιβεβαιώνει βία εις βάρος της γυναίκας.

Τις επόμενες ημέρες οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να συναρμολογήσουν ξανά τα κομμάτια του παζλ. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν ο πορτογάλος σταρ του ποδοσφαίρου θα οδηγηθεί σε δίκη.

Νεφελώδης παραμένει η συμφωνία του 2010 μεταξύ Μαγιόργκα και Ρονάλντο να μη δημοσιοποιηθεί η ιστορία, για την οποία ο CR7 κατέβαλε στην Αμερικανίδα το ποσό των 375.000 δολαρίων.