Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ανανέωση της συνεργασίας του ΟΠΑΠ με την ΕΠΟ για άλλα δύο χρόνια, δεν έκρυψε ότι ο στόχος της Εθνικής είναι να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League αλλά και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της μέσω των προκριματικών για την τελική φάση του Euro 2020 χωρίς να χρειάζεται να περιμένει (εφόσον έχει πάρει την πρωτιά στον όμιλο) τα πλέι οφ πρόκρισης της νεοσύστατης διοργάνωσης.

«Δεν ξέρω εάν ο αγώνας με την Ουγγαρία μπορεί να κρίνει την πρώτη θέση, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι για μας αποτελεί μονόδρομο, καθώς μόνο με νίκη θα μείνουμε κοντά στον στόχο μας» πρόσθεσε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το θέμα Βλαχοδήμου

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ διευκρίνισαν ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος σε συζήτησή του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Μίχαελ Σκίμπε εξέφρασε την επιθυμία να παίζει στην Εθνική Ελλάδος.

Θα πρέπει πλέον ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα να εκφράσει την επιθυμία του και γραπτά με μια υπεύθυνη δήλωση και στη συνέχεια η ΕΠΟ θα ενημερώσει την αντίστοιχη γερμανική ομοσπονδία, η οποία θα ενημερώσει τη FIFA ότι ο παίκτης έχει αγωνιστεί μόνο με την Εθνική Γερμανίας των Ελπίδων.

Με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του ΟΠΑΠ με την εθνική ομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, υπενθύμισε: «H συνεργασία μας με την ΕΠΟ δεν περιορίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Παράλληλα μοιραζόμαστε κοινούς στόχους για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και την προώθηση των αθλητικών ιδεωδών.

Σε αυτές περιλαμβάνονται το καινοτόμο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, που υποστηρίζει 128 ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες και 13.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και η Kερkidα ΟΠΑΠ, η οποία έχει στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στην υγιή πλευρά του αθλητισμού».