Η ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου το πρωί της Τρίτης για οριστική συμφωνία με την Pan Asia Investments στέλνει πλέον το μπαλάκι στην πλευρά του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Εκείνος είναι που πρέπει να προχωρήσει πλέον ένα βήμα παρακάτω την υπόθεση. Εκείνος είναι που οφείλει να βάλει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί και να υλοποιηθεί η συμφωνία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλο το προηγούμενο διάστημα οι επαφές σε επίπεδο δικηγόρων έφτασαν σε τέτοιο σημείο που μεταφέρθηκε στον Αλαφούζο ότι είναι πλέον όλα έτοιμα για την εισροή χρημάτων από την πλευρά του ασιατικού fund. Και έτσι ο Αλαφούζος έδωσε την οριστική του έγκριση και προχώρησε στην ανακοίνωση για συμφωνία.

Τα χρήματα που σκοπεύει να βάλει ίσως και μέχρι αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα ο ταϊλανδός επιχειρηματίας αναμένεται να φτάσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι πληροφορίες μιλούν για ποσό κοντά στα συγκεκριμένα χρήματα, που θα πάνε για τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας, όπως οι δόσεις συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. Κι έπειτα ο Παϊρότζ και οι συνεργάτες του θα αρχίσουν τη… μάχη με την UEFA για να μειώσουν την ποινή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο παράγοντας «Μουσκρόν»

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ζητήσουν ακρόαση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, αφού πάρουν την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να αποδείξουν στην UEFA πως μπορούν άμεσα να προχωρήσουν σε διευθέτηση των περισσότερων χρεών και σε άμεση πληρωμή αρκετών εξ αυτών. Να δείξουν, δηλαδή, καλή… διαγωγή και να σβήσουν την τιμωρία, έτσι ώστε αν η ομάδα καταφέρει να βγει στην Ευρώπη στο τέλος της σεζόν, να μπορεί να το αξιοποιήσει και να αγωνιστεί. Την ώρα που στην Ελλάδα περιμένουμε πλέον από τον Παϊρότζ να εμφανίσει έστω τα πρώτα χρήματα απ’ αυτά που σκοπεύει να επενδύσει στον Παναθηναϊκό, στο Βέλγιο δεν βγάζουν από το κάδρο του Πιεμπονγκσάντ τη Μουσκρόν. Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Ταϊλανδό να παραχωρεί όλες τις μετοχές του συλλόγου για να αφοσιωθεί στον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος των Βέλγων, Πάτρικ Ντεκλέρκ, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «σίγουρα δεν είναι καλό το γεγονός πως ο Παϊρότζ θέλει να πουλήσει τις μισές μετοχές του, αλλά δεν είναι δραματικό. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως θέλει να εμπλακεί στον Παναθηναϊκό προκειμένου να δανειστούμε παίκτες από την ελληνική ομάδα και αυτό είναι κάτι που συζητάμε». Σενάριο, πάντως, που μόνο ευχάριστο δεν μπορεί να είναι για τον Παναθηναϊκό, αφού σίγουρα μια ομάδα που δίνει μάχη για την παραμονή της θα θελήσει παίκτες από την πρώτη ομάδα. Και τούτη την ώρα κανένας παίκτης του ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι… διαθέσιμος για αποχώρηση.

Σε προχωρημένες επαφές με τον Κώστα Κωνστάντο, προκειμένου να αναλάβει πόστο στην ομάδα, βρίσκονται οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Η συμφωνία πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ο Κωνστάντος αναμένεται να αναλάβει τον ρόλο του Football Administrative Officer. Θα αποτελέσει δηλαδή τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τη διοίκηση των Πρασίνων. Ο… υφιστάμενος του Αβραάμ Γκραντ, όταν αυτός θα έρθει και θα αναλάβει CEO ολόκληρης της εταιρείας.

Ο Κωνστάντος ήταν στενός συνεργάτης του Κώστα Πηλαδάκη στη Λάρισα, διατηρεί προσωπική φιλία με τον Νίκο Νταμπίζα (βρέθηκαν φέτος μαζί στο Περιστέρι), ενώ γνωρίζει καλά και τον Γιώργο Δώνη από την κοινή θητεία τους στη Λάρισα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι κοινής αποδοχής τόσο από τον νυν μεγαλομέτοχο Γιάννη Αλαφούζο, όσο και από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ενώ κάποιες πληροφορίες τον θέλουν να έχει μιλήσει ήδη με τον Ταϊλανδό.

Επαγγελματίας ο Ηλιάδης

O Παναθηναϊκός ανακοίνωσε χθες την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον Ηλία Ηλιάδη. Ο 17χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο Ηλιάδης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 2001 στο Τορόντο του Καναδά. Στην ακαδημία του Παναθηναϊκού εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2015, ύστερα από παρουσία του στην ακαδημία της Αρσεναλ στην Ελλάδα.