Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός βάζει συνεχώς νέους στόχους. Στη χθεσινή εκδήλωση βράβευσης από τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ των ομάδων που κατέκτησαν τίτλους, τα τρόπαια δεν χωρούσαν σε ένα τραπέζι. Τα ερυθρόλευκα τμήματα με τις επιτυχίες τους έχουν ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, έθεσε τον επόμενο στόχο:

«Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο brand στην Ελλάδα αλλά δεν μένουμε μόνο εκεί. Ελπίζουμε αυτό το brand να αναδειχθεί και στην Ευρώπη». Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά αντάμωσαν αρκετές γενιές αθλητών που διακρίθηκαν με τα ερυθρόλευκα χρώματα. Από τον Ηλία Υφαντή, τον Παναγιώτη Κελεσίδη και τον Γιάννη Γκαϊτατζή έως τον Αργύρη Καμπούρη, αλλά και τους σύγχρονους πρωταγωνιστές.

Στο επίκεντρο ήταν φυσικά οι ομάδες πόλο ανδρών και βόλεϊ γυναικών που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια (Τσάμπιονς Λιγκ και Τσάλεντζ Καπ, αντίστοιχα), αλλά και το χάντμπολ των ανδρών που πήρε το νταμπλ στην πρώτη του παρουσία, μετά τη συνεργασία με τα ΙΕΚ Ξυνή. Τα τρόπαια αυτά βέβαια ήταν από την περσινή περίοδο. Οσο για τη φετινή, από χθες το βράδυ μία ακόμα κούπα θα πάρει τη θέση της στην ερυθρόλευκη τροπαιοθήκη. Η ομάδα πόλο των ανδρών με τη νίκη επί της Γλυφάδας (11-4) κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν, το Σούπερ Καπ.

«Ως διοίκηση έχουμε εργαστεί πάρα πολύ τα τελευταία οκτώ χρόνια για τον Ολυμπιακό και μας τιμάει να έρχονται και να στηρίζουν τις προσπάθειές μας άνθρωποι σαν τον κ. Ξυνή, ο οποίος ήρθε με το χάντμπολ. Επιδίωξη και ελπίδα μας είναι να ενισχύσουν και άλλοι επιχειρηματίες το έργο αυτό, υποστηρίζοντας τα υπόλοιπα τμήματα. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε κάποιες επαφές, καθώς είναι μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας για να αντεπεξέλθουμε μόνοι μας. Ο Ολυμπιακός έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ και για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα αλλά και να συνεχίσει να μεγαλώνει θα πρέπει να έρθουν και άλλοι επιχειρηματίες κοντά μας, για να μη ζητάμε συνέχεια από τον κ. Μαρινάκη και τους κ. Αγγελόπουλους», τόνισε ο Μιχάλης Κουντούρης.

«Μία ισχυρή ομάδα ανδρών και πιστεύω ότι θα ακολουθήσει και αντίστοιχη των γυναικών. Θέλουμε να διακριθούμε και στην Ευρώπη, ωστόσο εκεί υπάρχουν μεγαθήρια», είπε ο Σοφοκλής Ξυνής. «Αυτά τα τρόπαια είναι μεγάλη επιτυχία των αθλητών και αθλητριών του Ολυμπιακού, ωστόσο για να φτάσουν σε αυτές τις επιτυχίες υπάρχει και μία ισχυρή διοίκηση με πρώτο τον Βαγγέλη Μαρινάκη».

Κόποι και θυσίες

Ο Ολυμπιακός θα στηρίξει από αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα «Αθλητισμός και Εκπαίδευση», κάτι που έχει υιοθετηθεί ήδη και από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Στο πάνελ ήταν οι αρχηγοί των ομάδων βόλεϊ και πόλο, Στέλλα Χριστοδούλου και Φιλιώ Μανωλιουδάκη, οι οποίες έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και φυσικά τοποθετήθηκαν για τη δική τους εμπειρία σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό αθλητισμού υψηλού επιπέδου και εκπαίδευσης.

«Πολλοί με ρωτούσαν πώς γίνεται αυτό. Για να καταφέρεις να συνδυάσεις και τα δύο, απαιτούνται κόποι και θυσίες. Για τον αθλητή είναι ανάγκη αυτός ο συνδυασμός, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί ένα βασικό βοήθημα για το μέλλον», είπε η Στέλλα Χριστοδούλου, η οποία είναι απόφοιτος στα ΤΕΦΑΑ.

«Η σωστή οργάνωση του χρόνου είναι βασικό στοιχείο για να γίνει αυτός ο συνδυασμός. Ως αθλητές έχουμε μάθει στην πειθαρχία και με ομαδική δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις. Στα 27 μου αποφάσισα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο. Ισως στερήθηκα κάποιους καφέδες, αλλά θα έχω στο μέλλον τον χρόνο και για αυτό. Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για έναν αθλητή», πρόσθεσε η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, που έχει σπουδάσει ναυτιλιακά.

Βραβεύτηκαν λοιπόν οι ομάδες πόλο και βόλεϊ ανδρών και γυναικών, η ομάδα χάντμπολ, οι γυναίκες στο μπάσκετ, τα τμήματα κολύμβησης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι ομάδες πυγμαχίας και στίβου, αλλά και η ομάδα της κωπηλασίας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ορθιας Σανιδοκωπηλασίας.