Το όνομά του παραπέμπει σε πολλή τζαζ, φως και μια μεθυστική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, η λιτή industrial διακόσμηση του «New Orleans Burgers» στο Μαρούσι ξαφνιάζει ευχάριστα. Οι λευκοί καναπέδες α λα αμερικανικό μπεργκεράδικο και οι ξύλινες επιγραφές δίνουν έναν πιο casual μα συνάμα φροντισμένο χαρακτήρα στο εστιατόριο. Στο αδερφάκι του διπλανού μπαρ «Karamuza», επί της οδού Περικλέους 42, από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα του καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.

Οι επιλογές που προσφέρονται δεν είναι καθόλου λίγες. Κυμαίνονται από το πιο παραδοσιακό burger, όπως το Katrina Classic, με τυρί τσένταρ, καραμελωμένα κόκκινα κρεμμύδια, ντομάτα, γαλλική σαλάτα και ντρέσινγκ από μαγιονέζα, ή το Hangover Blues, με τυρί τσένταρ, μπέικον, αβγό μάτι, ντομάτα, γαλλική σαλάτα και σος μαγιονέζας. Εως πιο προχωρημένες, όπως το Bloody Mary, με σάλτσα ξινόμηλο και σέλερι, σάλτσα αγριοράπανο, ταμπάσκο και γαλλική σαλάτα, ή το Black Jack, με τσένταρ, μπέικον, ξερό κρεμμύδι, ντομάτα, γαλλική σαλάτα και σος Jack Daniel’s. Κοινός παρονομαστής όλων είναι το μυστικό πως φτιάχνονται με 100% black angus νωπό μπιφτέκι και επιλογή ψωμιού ανάμεσα σε πολύσπορο, σουσαμένιο ή καλαμποκιού. Εκείνοι που προσέχουν τη σιλουέτα τους μπορούν να δοκιμάσουν το μπέργκερ με κοτόπουλο. Οι χορτοφάγοι δεν φεύγουν παραπονεμένοι γιατί έχουν τα veggie μπέργκερ με ψητά λαχανικά και τα μπέργκερ με θαλασσινά, που αποτελούν και νηστίσιμες λύσεις.

Καλογεμισμένες μερίδες έρχονται με τα Duke’s dishes (μπιφτέκια σχάρας ή φιλέτο κοτόπουλο). Για λίγη παραπάνω γεύση στα κρέατα επιλέξετε μία από τις χειροποίητες σος που διαθέτει το κατάστημα (από yellow honey μέχρι blue cheese, cheddar bacon και dijoneze). Ενα μεγάλο ατού του καταλόγου είναι οι οικονομικές τιμές, αφού όλα τα πιάτα προσφέρονται από 5 έως 7 ευρώ. Η παγίδα είναι ωστόσο ότι δεν συμπεριλαμβάνονται πατάτες στο μενού, οι οποίες κοστίζουν επιπλέον 2 ευρώ (αν είναι με δύο αβγά μάτια και παρμεζάνα φτάνουν τα +3,30 ευρώ). Μέχρι να περιμένετε να σερβιριστείτε δοκιμάστε κάποια από τα ορεκτικά, όπως το καλαμπόκι με soul sauce και τριμμένη παρμεζάνα ή τις πιπεριές jalapenos, γεμιστές σε κρέμα τυριού και ΒΒQ σος. Καλές είναι και οι σαλάτες. Η αμερικανική εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα milkshake σοκολάτα ή βανίλια.