Οι παίκτες του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στις προπονήσεις αλλά με μία δυσάρεστη είδηση για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ζοζέ Μαουρίσιο μπήκε στο ιατρικό δελτίο, καθώς έχει πρόβλημα στο δεξί γόνατο και σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική ώστε να διαπιστωθεί πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του. Ο Μαουρίσιο έχει ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο και από την εξέταση θα γίνει γνωστό και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για θεραπεία.

Αυτό βέβαια δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ. Ο Φερνάντο Βαρέλα υποβάλλεται σε θεραπεία καθώς ακόμα έχει ενοχλήσεις στη μέση. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση ο αμυντικός του ΠΑΟΚ θα μείνει 7-10 ημέρες εκτός. Ετσι θα προσπαθήσει να προλάβει να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Αρη, στις 21/10.

Πρόβλημα τραυματισμού έχει επίσης ο Χατσερίντι (ενοχλήσεις στην ποδοκνημική), ενώ ο Ελ Καντουρί αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχίο. Ο Λουτσέσκου μπορεί να μην έχει στη διάθεσή του αυτές τις ημέρες τους διεθνείς, ωστόσο θέλει να δουλέψει με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ατομική βελτίωση.

Παράλληλα, στον ΠΑΟΚ υπάρχουν και θέματα που αφορούν ανανεώσεις συνεργασίας με κάποιους ποδοσφαιριστές. Μία περίπτωση είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με τον οποίο ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις. Η πρόταση προς τον ολλανδό ποδοσφαιριστή αφορά συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 700.000 ευρώ. Ο τελευταίος χρόνος ανανεώνεται αυτόματα, αν ο Μπίσεσβαρ συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Προς το παρόν, υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες, αλλά το βέβαιο είναι πως η παραμονή του παίκτη στη Θεσσαλονίκη είναι επιθυμία και των δύο πλευρών.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς εξήγησε μέσω των social media τους λόγους που ο σέρβος επιθετικός επέλεξε τον ΠΑΟΚ, απορρίπτοντας άλλες προτάσεις. Ο Ρίαν Καπαγιαννίδης ανέφερε ότι από την ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς μπορούσε να φύγει με πολύ περισσότερα χρήματα απ’ όσα δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. «Ο ίδιος όμως επέμενε να μείνει και θέλει να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Του αρέσει η πόλη και η Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, η συζήτηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Σαββίδη στα social media με τον Ογκνιεν Βράνιες (μέσω του λογαριασμού του Πρίγιοβιτς) έγινε αντικείμενο συζήτησης στο Βέλγιο και ήδη έχουν αρχίσει φήμες για συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Βράνιες έδειξε απειθαρχία στα τελευταία παιχνίδια και επισήμαναν την αποβολή του στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως στην Αντερλεχτ δεν είναι ευχαριστημένοι και δεν αποκλείουν να αποχωρήσει τον Ιανουάριο, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ψηλά στη στατιστική

Στο μεταξύ, Ζαμπά, Μαουρίσιο και Πέλκας είναι σε υψηλές θέσεις στην αξιολόγηση της UEFA με βάση τα στατιστικά στοιχεία για τις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ζαμπά μάλιστα είναι στη 13η θέση σε μια λίστα 600 παικτών. Στη συνέχεια είναι ο Μαουρίσιο (52η θέση) και ο Πέλκας (151η). Να σημειώσουμε επίσης ότι στην πρώτη θέση είναι ένα από τα νέα αστέρια του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Κάι Χάβερτς της Λεβερκούζεν. Με βάση τα στατιστικά της UEFA, ο Μαουρίσιο είναι ο 30ός πιο πολύτιμος μέσος στις δύο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης. Επίσης, γίνεται αναφορά και στους καλύτερους έλληνες ποδοσφαιριστές για το ίδιο διάστημα του Γιουρόπα Λιγκ, και στην πρώτη τριάδα είναι κατά σειρά οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Δημήτρης Πέλκας και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ανδρέας Γιαννιώτης.

Πρόστιμο στον Λουτσέσκου για τα περί Χίτλερ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε με πρόστιμο 28.000 ευρώ τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τις δηλώσεις του περί Χίτλερ και ελληνικού ποδοσφαίρου σε ιστοσελίδα της Ρουμανίας.